24 May 2025  

KBH: Let skyet, 10 °C

Togførere i arbejde igen efter fagligt møde

DSB-ledelse troppede op med politiet

Togførere i arbejde igen efter fagligt møde

DSB's togførere i København gik i dag over middag til fagligt møde i protest imod nedskæringer. De blev dog, ifølge Dansk Jernbaneforbund, tvunget tilbage i arbejde af DSB-ledelsen, som troppede op med politiet.

FOTO: René Strandbygaard/DSB
1 af 1

Togførerne i DSB i København nedlagde fredag eftermiddag arbejdet.

Togpersonalet føler sig, ifølge Dansk Jernbaneforbund, presset, efter at 200 stillinger er blevet effektiviseret væk. Imens har togførerne fået besked på at de skal stå til rådighed for Kystbanen hvor 50 togførere er blevet afskediget.

- Det hænger slet ikke sammen. Alene i sidste måned havde togførerne 4000 overarbejdstimer, forklarer pressemedarbejder i Dansk Jernbaneforbund Carsten Jokumsen til Arbejderen.

Vi havde ikke bedt politiet om at tvinge folk i arbejde. Men vi ved jo ikke, hvad betjentene har sagt til personalet

Underdirektør i DSB Anette Hougaard

Kort efter at togpersonalet havde samlet sig til fagligt møde på Hovedbanegården, blev de dog afbrudt af ledelsen, som ifølge Carsten Jokumsen troppede op med politiet og tvang togførerne i arbejde igen.

Ifølge underdirektør i DSB, Anette Haugaard, havde man tilkaldt politiet, fordi en tidligere ansat havde sat sig på sporerne og spærede togtrafikken.

- Der sad en person på sporet, så vidt jeg ved en tidligere ansat. Han ville ikke flytte sig og da vi ikke må flytte på ham, ringede vi efter politiet.

Ringede I efter politiet for at få togførerne i arbejde igen?

- Vi havde ikke bedt politiet om at tvinge folk i arbejde. Men vi ved jo ikke, hvad betjentene har sagt til personalet, siger Anette Hougaard til Arbejderen.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


28. jun. 2013 - 15:09   28. jun. 2013 - 19:01

Faglig kamp

as@arbejderen.dk
Strejkeforbud
  • I det baltiske land Litauen blev bryggeriarbejderene på UAB Svyturys-Utenos Alus i juli 2011 nægtet retten til at strejke
  • I Ungarn kender domstolene især strejker inden for forsyningsområdet for olie, benzin, el og vand for ulovlige
  • Chaufførerne på busselskabet Kapos Volan i Ungarn har fået deres anmodning om strejke afvist af lokale domstole tre gange
  • Fagforeningerne på statsejede virksomheder i Ungarn kan ikke forhandle eller kæmpe for bedre betingelser for de ansatte "end de minimumsstandarder, der er fastsat ved lov"
  • I Rumænien vedtog regeringen i 2011 at afskaffe kollektive overenskomster og begrænse strejker 
  • I Slovakiet er det forbudt at strejke på atomkraftværker og olieterminaler
  • I Grækenland ramte et strejkeforbud i år 85.000 gymnasielærere. Regeringen aktiverede en lov om nødretstilstand
  • 90 procent af alle strejker i Grækenland er af domstole ifølge Grækenlands kommunistiske parti, KKE, blevet kendt ulovlige