07 May 2025  

KBH: Let skyet, 10 °C

Syrien i sigtekornet

Syrien i sigtekornet

USA og Storbritannien optrapper deres militære tilstedeværelse i Jordan ved den sydlige grænse til Syríen. Ved grænsen mod nord er Tyrkiet på krigsfod.

NATO's generalsekretær har på ingen måde forsøgt at dæmpe den tyrkiske regering - tværtimod har Anders Fogh Rasmussen støttet Tyrkiet som også Tysklands udenrigsminister Guido Westerwelle.
FOTO: NATO
1 af 1

Vi står i en højspændt og farlig situation. Krisen i Syrien kan når som helst eksplodere og blive en international krig.

Tyrkiet har allerede foretaget uansvarlige militære handlinger. Det støtter en væbnet opposition i strid med FN-pagtens regler om ikke-indblanding. Og det skyder mortérgranater ind i Syrien næsten dagligt - ikke kun som svar på enkelte mortérgranater for en uge siden fra Syrien ind i Tyrkiet, som ingen ved, hvem affyrede.

Som den danske Syrien-kender Bjørn Meidell dengang sagde til Arbejderen: "En mulighed er, at mortererne er affyret af oprørere, der har interesse i en intervention fra udlandet..."

Tyrkiet er medlem af NATO, og NATO's generalsekretær har ikke på nogen måde forsøgt at lægge en dæmper på den tyrkiske regering - tværtimod har Anders Fogh Rasmussen aggressivt udtrykt alliancens støtte til Tyrkiet.

Det bekymrende billede forværres af oplysninger om, at amerikanske og britiske tropper nu udstationeres i Jordan ved Syriens sydgrænse.

USA's forsvarsminister Leon Panetta siger, at den amerikansk-britiske styrke har et "humanitært mandat" og skal  "håndtere flygtningestrømme og overvåge lokaliteter med kemiske og biologiske våben i Syrien", skriver Global Research. Men noterer sig, at den israelske efterretningstjenestes nyhedstjeneste Debka har en anden udlægning: 

"USA-tropper ved Jordans grænse til Syrien bistår med at opbygge et hovedkvarter i Jordan, som kan understøtte militære styrker i tilfælde af, at volden breder sig fra Syrien. Det antyder, at en militær intervention fra USA i Syrien-konflikten nærmer sig."

Konsekvenserne af et vestligt angreb på Syrien vil være langt farligere i global forstand end krigen mod Libyen. En sådan krig vil næsten automatisk udløse krigstilstande i nabolande som Libanon, Palæstina/Israel, Jordan, Iran og Irak... De menneskelige lidelser bliver forfærdende.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


18. okt. 2012 - 10:43   18. okt. 2012 - 10:45

Kommentar

se@arbejderen.dk