22 Sep 2024  

KBH: Let skyet, 10 °C

Låsesmede vil ikke hjælpe fogeden

50.000 sat ud af deres bolig i 2012

Låsesmede vil ikke hjælpe fogeden

Alle låsesmede i byen Pamplona nægter at lukke politiet ind i boliger, hvor beboerne skylder penge og skal sættes ud. Og de nægter også at omstille låsene hos de familier, der skal sættes ud.

Mens der står over en million boliger tomme i Spanien, blev der alligevel udsat langt 50.000 familier sidste år i det kriseramte euroland.
FOTO: PSN-PSOE.org
1 af 1

Sammenslutningen af låsesmede i den spanske by Pamplona har på deres generalforsamling lige før jul besluttet, at ingen af dem vil bistå politiet og fogeden med at sætte folk ud af deres bolig.

- Som mennesker kan vi ikke gennemføre udsættelser, når vi ser, at nogle bagefter begår selvmord, siger låsesmedenes talsmand Iker de Carlos ifølge Huffington Post.

Der er 15 virksomheder og selvstændige enkeltpersoner i låsebranchen i Pamplona, og de er alle med på beslutningen, skriver netavisen Europapress.

Som mennesker kan vi ikke gennemføre udsættelser, når vi ser, at nogle bagefter begår selvmord.
Iker de Carlos, låsesmedenes talsmand

Låsesmedene synes ikke, det er tilstrækkeligt, at de spanske myndigheder i november vedtog at suspendere udsættelse af langtidsarbejdsløse, handikappede, familier med små børn og andre særligt sårbare. De nægter at bistå ved enhver udsættelse.

I første halvår 2012 blev over 50.000 sat ud af deres bolig i Spanien. Når låsesmedene ikke vil stille låsene om, betyder det, at de udsatte kan flytte ind igen, efter at politiet har sat dem ud.

 

 

 

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


21. jan. 2013 - 22:25   21. jan. 2013 - 22:30

Spanien

se@arbejderen.dk