12 Jun 2024  

KBH: Let skyet, 10 °C

EU pønser på militær mission i Den Centralafrikanske Republik

Ny militær EU-operation i Afrika?

EU pønser på militær mission i Den Centralafrikanske Republik

EU-topmødet i december støttede Frankrigs militære operation i Den Centralafrikanske Republik. Nu diskuterer EU's udenrigsministre en selvstændig EU-mission i landet.

Militser kæmper om magten i det råstofrige land, Den Centralafrikanske Republik. Her en gruppe tidligere medlemmer af Seleka-militsen, der sidste år styrtede den valgte præsident. Her fotograferet ved en kontrolpost uden for hovedstaden Bangui.
FOTO: Eric Feferberg/AFP/Scanpix
1 af 1

EU's udenrigsministre skal på onsdag den 20. januar diskutere, om EU skal gribe direkte ind i konflikten i Den Centralafrikanske Republik (CAR), hvor væbnede grupper strides om magten.

FN's Sikkerhedsråd har givet mandat til indsættelse af en "stabiliseringsstyrke fra Den Afrikanske Union" og en "opjustering af de franske styrker til i alt 1600 mand", skriver europaminister Nick Hækkerup til Europaudvalget.

Han tilføjer, at den danske regering støtter, at EU påtager sig en aktiv rolle i Den Centralafrikanske Republik, men påpeger, at hvis EU beslutter en mission i CAR under den fælles udenrigs- og sikkerhedspolitik, så vil Danmark ikke kunne deltage på grund af forsvarsundtagelsen.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


15. jan. 2014 - 09:30   15. jan. 2014 - 09:30

Centralafrika

se@arbejderen.dk