Kampen mod regeringens folkeskolereform spidser til. Sidste uge var lærere og pædagoger i Købehavn på gaden flere gange, og nu indkalder lærere og pædagoger i København og på Frederiksberg den øvrige københavnske fagbevægelse til demo på næste onsdag til støtte for den danske model.
Det er en sag, som vedrører hele fagbevægelsen, og som vi bør finde fælles fodslag omkring.
Peter Jensen, lærer
- Regeringen siger direkte, at lærernes arbejdstidsregler skal ændres. Det er indblanding i overenskomstforhandlingerne og betyder, at den danske model sættes ud af spil, siger Nina Hemmingsen, faglig sekretær i BUPL Hovedstaden, til Arbejderen.
BUPL-afdelingen arrangerer sammen med den pædagogiske fagforening LFS og lærerforeningens afdelinger på Frederiksberg og i København demonstrationen den 20. februar klokken 16 til 17 foran Kommunernes Landsforening.
- Regeringen siger, at lærerne skal betale for folkeskolereformen ved at undervise mere på bekostning af forberedelsestiden. På den måde dikterer de resultatet af de igangværende overenskomstforhandlinger. Det er en undergravning af de demokratiske forhandlinger. Det er en sag, som vedrører hele fagbevægelsen, og som vi bør finde fælles fodslag omkring, siger Peter Jensen, tillidsmand for lærerne på Christianshavns Skole til Arbejderen.
Samtlige lærere på Christianshavns Skole har skrevet under på en protest mod folkeskolerefomen. I alt 2300 underskrifter fra de københavnske lærere blev i sidste uge overrakt til børne- og ungeborgmester Anne Vang med en opfordring til, at Borgerrepræsentationen siger fra overfor skolereformen.
Inden demonstrationen den 20. februar vil tillidsfolk fra de fire fagforeninger for lærere og pædagoger samles til møde for at diskutere situationen og vedtage en udtalelse.
- Med mødet og demonstrationen vil vi vise offentligheden, at vi ikke er tilfredse med det, som sker, understreger Nina Hemmingsen.
Demoen og det forudgående tillidsmandsmøde bliver allerede nu delt af flere faglige netværk på Facebook.
Nina Hemmingsen er også bekymret over, at regeringen med den meget længere skoledag vil kvæle fritidshjemmene.
- I fritidshjemmene er der tid til leg og kammeratskab. Du kan selv bestemme, hvad du vil lave og med hvem. Det er vigtigt, at børnene har dette frirum også i forhold til, at de er parate til at gå i skole, mener Nina Hemmingsen.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278