Regeringen er ikke i gang med at gennemføre et koordineret angreb på offentligt ansattes løn og arbejdsforhold, hvor afskaffelsen af lærernes arbejdstidsaftale er første skridt!
Det fastholdt finansminister Bjarne Corydon igen og igen, da han i dag blev afkrævet svar af Enhedslisten under en såkaldt pragraf 20-debat i Folketinget.
Det er min opgave at sikre, at vi får så meget udbytte af de offentlige lønkroner som muligt.
Bjarne Corydon
Partiet ville vide om andre offentligt ansatte ved næste overenskomst vil blive præsenteret for forringelser af løn- og arbejdsforhold i lighed med lærerne denne gang.
- Det enkle svar er, at der ikke er tale om noget koordineret angreb hverken på lærernes arbejdstidsaftale eller generelt i forhold til offentligt ansattes vilkår, sagde Bjarne Corydon.
Usædvanligt forløb
Per Clausen fra Enhedslisten fastholdt, at forløbet omkring lærernes overenskomst er usædvanligt ved at arbejdsgiverne møder op med ultimative krav, som ikke er til forhandling. Da de ikke kan komme igennem med dem, varsler de omfattende lockout, og nu er der udsigt til et regeringsindgreb, som påtvinger lærerne en ny arbejdstidsaftale.
- Når man så ser resultatkontrakten mellem Finansministeriet og Moderniseringsstyrelsen, som taler om at gøre de offentligt ansattes løn og arbejdstid til en del af udgiftspolitikken, er det da nærliggende at spørge, om det, som rammer lærerne nu, rammer andre offentligt ansatte ved næste overenskomst. Skal de offentligt ansatte betale gennem deres overenskomster for regeringens lettelser af selskabsskatten, sagde Per Clausen.
Mest for pengene
Den udlægning betegnede finansministeren som en ren konspirationsteori, der intet har på sig. I øvrigt undlod han at kommentere på resultatkontrakten.
- Det er min opgave at sikre, at vi får så meget udbytte af de offentlige lønkroner som muligt. Det undrer mig, at det kan være kontroversielt, erklærede Bjarne Corydon.
Det synspunkt gentog han adskillige gange under den 20 minutter lange spørgetid.
I morgen demonstrerer tusindvis af lærere og andre offentligt ansatte under parolen "Lærerne er de første – hvem bliver de næste?"
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278