09 Oct 2024  

KBH: Let skyet, 10 °C

Faglige og politiske ledere truet i Colombia

Appel fra fødevareforbund

Faglige og politiske ledere truet i Colombia

Colombias faglige LO (CUT) og partiet Polo Democrático ber' om internationalt pres på regeringen for at stoppe den nye bølge af vold og dødstrusler mod faglige og politiske ledere.

Den tidligere senator i Colombia og i dag folkelige leder af bevægelsen Marcha Patriotica, Piedad Córdoba, er truet på livet af dødspatruljer. Det Internationale Fødevareforbund opfordrer til at sende mails til landets præsident og kræve, at han garanterer Piedad Córdobas sikkerhed.
FOTO: acn.ve
1 af 1

Det Internationale Fødevareforbund (IUL/IUF) har udsendt en appel om at forsvare faglige og politiske ledere i Colombia mod en ny bølge af dødstrusler.

Ifølge forbundet bliver den den lokale LO-formand i Valle del Cauca, Wilson Saens, truet af paramilitære grupper. Det samme gælder medlemmer af parlamentet fra partiet Polo Democrático og lederen af den folkelige bevægelse Marcha Patriotica, Piedad Córdoba.

Den nye bølge af dødstrusler kommer i forbindelse med en nu tre uger lang strejke i landbruget, minedrift, sundhed og uddannelse. Det er en strejke imod Santos-regeringens nyliberale økonomiske politik.

Henvendelser til Colombias præsident kan sendes fra fødevareforbundets hjemmeside: cms.iuf.org.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


18. sep. 2013 - 06:37   18. sep. 2013 - 06:45

Colombia

se@arbejderen.dk