Hvis der ikke bliver tilført nye midler til Fonden for Forebyggelse og Fastholdelse, så kan det komme til at gå ud over indsatsen for et bedre arbejdsmljø i brancher med stor nedslidning og indsatsen mod social dumping.
Om det lige skal være 80 millioner, det skal vi se på først.
Lennart Damsbo-Andersen, S
Sådan lyder advarslerne fra landets største fagforbund 3F.
Arbejdstilsynet modtager næsten 80 millioner om året fra Fonden, men fra 2016 hører midlerne op, med mindre Folketingspolitikerne beslutter noget andet.
– Det vil være chokerende, hvis der ikke bliver aftalt nye bevillinger. Vi har brug for Arbejdstilsynet. Især i den forebyggende indsats, siger Ulla Sørensen, der er arbejdsmiljøpolitisk ansvarlig i 3F til Fagladet 3F.dk.
Hun opfordrer politikerne til at tage hånd om sagen, når der skal forhandles ny finanslov.
En katastrofe
Enhedslistens ordfører for arbejdsmiljø Jørgen Arbo-Bæhr mener, det vil være en katastrofe, hvis Arbejdstilsynet får færre penge at gøre godt med. Han vil indkalde ministeren til en forespørgsel i Folketinget, hvis ikke finanslovsforhandlingerne løser problemet.
Også i SF ser man helst, at der ikke bliver pillet ved midlerne til Arbejdstilsynets indsats.
– Det er ikke godt, hvis Arbejdstilsynet bliver nødt til at skære ned. Arbejdsmiljøet er vigtigt for rigtig mange danskere hver eneste dag, siger Eigil Andersen, arbejdsmarkedsordfører i SF.
Lennart Damsbo-Andersen, som er ordfører for arbejdsmiljø i Socialdemokratiet, er opmærksom på, at fondsmidlerne udløber, og han vil anbefale, at man ser på det med positive øjne under forhandlingerne af finansloven.
Til gengæld vil han ikke garantere beløbet.
– De aktiviteter, som Fonden for Forebyggelse gør mulige, skal ikke bare lukkes ned. Men om det lige skal være 80 millioner, det skal vi se på først, siger han til Fagbladet 3F.dk.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278