Vagter på 12 timer i stedet for som i dag på 10 timer.
Det er blandt de forslag, som de kommunale arbejdsgivere i Kommunernes Landsforening (KL) har lagt på bordet til forhandlingerne om nye overenskomster på FOA's område.
Vi skal senere på pension, og hvilken glæde får vi af den, hvis vi er slidt op?
Diana Christensen, FOA-medlem
Forslaget får imidlertid fingeren af FOA's medlemmer.
Diana Christensen gør opmærksom på, at mange FOA-medlemmer er ansat i fag, hvor de i forvejen bliver slidt op. Derfor giver et forslag om længere vagter ikke mening for hende.
"Vi skal senere på pension, og hvilken glæde får vi af den, hvis vi er slidt op?? Klart vi brænder for vores fag, og vi er i forvejen meget flexsible, men vi skal leve og tjene penge samt have et godt heldbred i mange år", skriver Diana Christensen på facebook.
Hendes henvisning til nedslidning bliver underbygget af en ny medlemsundersøgelse fra forbundet.
Klarer jobbet på piller
Den viser, at hele 40 procent af deltagerne har daglige smerter i muskler og led, og 65 procent af dem har i løbet af det seneste år måttet tage smertestillende piller for at komme igennem deres arbejdsdag.
Forskellen mellem FOA-arbejdspladserne og det øvrige arbejdsmarked er enorm. For arbejdsmarkedet som helhed er det 17 procent, der lider af daglige smerter, viser en undersøgelse, Det Nationale Institut for Arbejdsmiljø foretog i 2013.
"Nej tak - ikke 12 timer.. FOA har en opgave: kæmp med næb og klør for jeres medlemmer. Ikke flere forringelser til os. Vi er fleksible nok i forvejen", lyder det fra Susanne Wesselhoff Sørensen.
Også Berit Rasmussen afviser KL's forslag om længere vagter.
"Nej tak. Jeg arbejder i alle vagter og vil og kan ikke arbejde så mange timer ad gangen", skriver hun.
Går alt efter planen, ligger der et overnskomstforslag klar ved udgangen af denne måned, som FOA's medlemmer derefter skal stemme om.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278