Det irske lavprisselskab Ryanair truer Albertslund Kommune med et sagsanlæg.
vil jeg meget håbe, at mange andre kommuner vil følge Albertslunds eksempel,
Flyselskabet mener det er ulovligt, at et flertal i kommunalbestyrelsen i sidste uge vedtog kun at flyve med selskaber, der har indgået dansk overenskomst.
Forslaget var stillet af Enhedslisten i samarbejde med SF og Paw Østergaard Jensen fra Socialdemokratenre. Forslaget blev vedtaget med 18 stemmer for. Tre lokalpolitikere fra Venstre og Konservative undlod at stemme.
Ikke overrasket
Helge Bo Jensen, medlem af kommunalbestyrelsen og formand for beskæftigelsesudvalget i Albertslund for Enhedslisten, er ikke overrasket over truslen fra Ryanair.
– Det bør ikke undre, at Ryanair truer med sagsanlæg, det er de jo berygtet for. I stedet for at beskæftige en hær af jurister burde flyselskabet hellere aflønne deres personale ordentligt, siger Helge Bo Jensen i en pressemeddelelse.
Han mener, at sagen hander om demokrati og om at forsvare velfærdssamfundet og almindelige menneskers levevilkår mod grådige, private firmaer..
– Dette viser, hvor vigtigt det er, at vi rundt om i kommunerne gør vores yderste for at bekæmpe social dumping, og derfor vil jeg meget håbe, at mange andre kommuner vil følge Albertslunds eksempel, siger han.
Region Midtjylland
Onsdag i næste uge skal politikerne i Region Midtjylland tage stilling til, om de vil købe flybilletter hos Ryanair, så længe selskabet afviser at sikre personalets løn og arbejdsforhold med en dansk overenskomst.
Det er regionsrådets næstformand Bente Nielsen fra SF, der har sat spørgsmålet på dagsorden.
– Jeg har rejst sagen, fordi jeg synes, det er dybt bekymrende, hvis der bliver indført de arbejdsvilkår i Danmark, som Ryanair er kendt for og har annonceret, siger hun til DR Midt & Vest.
Da Ryanair fik nys om Bente Nielsens forslag, pudsede selskabet ombudsmanden på sagen, men han afviste klagen.
Arbejdsretten
Det irske selskab har fløjet fra Københavns Lufthavn siden 18. marts og åbnede en egentlig base ugen efter, under voldsomme protester fra fagbevægelsen.
Lige nu behandler Arbejdsretten en sag, der handler om, hvorvidt den danske fagbevægelse kan gå i konflikt mod Ryanair.
Foreløbig har der været to møder og det tredje var sat til den 12. maj, men er nu flyttet til den 20. maj.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278