I Venstres finanslovsudspil for 2015 lægges der op til at hente en halv milliard kroner ved at rulle regeringens fordobling af fagforeningsfradraget tilbage. Pengene skal blandt andet bruges til at finansiere boligjobordningen.
Men i går lød udmeldingen fra Venstre, at fagforeningsfradraget kan bestå - hvis fagforeningerne selv sætter kontingentet ned.
Hvis de faglige organisationer yder deres bidrag, kan fradraget sagtens bestå.
Kristian Jensen, Venstres næstformand
- Vi går nu i en retning, hvor vi gerne vil have omkostningsniveauet for de faglige kontingenter bragt ned. Og vi synes, at det er rimeligt, at vi laver en trepartsløsning, og hvis de faglige organisationer yder deres bidrag, kan fradraget sagtens bestå, sagde Venstres næstformand, Kristian Jensen, til DR Nyheder.
LO-formand Harald Børsting mener, at "det nærmer sig politisk afpresning":
– De overenskomstbærende fagforeninger er ekstremt udgiftsbevidste, og Venstre ved jo udmærket godt, at det koster ressourcer at opretholde og udvikle overenskomsterne. Så det er en upassende indblanding i fagbevægelsens økonomi, siger Harald Børsting.
Han undrer sig i øvrigt over Venstres forskellige udmeldinger.
– I går inviterede Venstres formand arbejdsmarkedets parter til trepartsforhandlinger. Den invitation tog vi naturligvis imod. I dag truer Kristian Jensen så med forringelser for lønmodtagerne. I det lys klinger Venstres invitation jo hult, hvis vores medlemmer allerede på forhånd skal pålægges skattestigninger i form af ringere fradrag. Jeg tror, vi skal vente, til valgfeberen har lagt sig, inden vi begynder eventuelle forhandlinger, siger Harald Børsting.
Under den tidligere VK-regering lå fagforeningsfradraget på 3.000 kroner, men den nuværende regering har hævet det til 6.000 kroner.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278