Israels militær har besluttet at rive en lille palæstinensiske landsby ned for at give plads, så en israelsk bosættelse på Vestbredden kan udvides.
Nedrivningen er ikke begyndt, men der er lukket for vand og strøm til husene.
Men indbyggerne får støtte fra internationale kredse og ikke mindst fra israelsk fredsbevægelsen. I slutningen af juli var der en protestmarch i landsbyen med 600 deltagere, skriver det palæstinensiske nyhedsbureau IMEMC.
Enhedslistens medlem af Folketinget, Christian Juhl, kræver at udenrigsminister Kristian Jensen handler.
– Det er pinligt, at udenrigsminister Kristian Jensen indtil nu intet har foretaget sig. Han bør straks indkalde den israelske ambassadør og meddele, at den danske regering tager skarpt afstand fra planerne om at nedrive landsbyen Susiya. Han bør desuden tage initiativ til at få sine EU-kolleger til at øge presset på Israel, siger Christian Juhl.
Landsbyen Susiya blev bygget i 1986 på landbrugsjord, som indbyggerne ejede, skriver IMEMC. Når den blev bygget, skyldtes det, at en række palæstinensiske familier blev fordrevet fra deres boliger, som lå på et areal, som Israel dengang erklærede for arkæologisk område.
Nedrivningen er ikke begyndt, men der er lukket for vand og strøm til husene:
– Vi har ingen vand og ingen elektricitet. De nægter at lade os leve på vores egen jord, mens de inde i bosættelserne har alt, hvad de har brug for, siger landsbyboeren Abu Mahmoud ifølge IMEMC.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278