Regeringens udspil til finansloven for 2016 - "Stramme regler - klare prioriteter" - tager en halv milliard kroner fra beskæftigelsesindsatsen, altså hjælpen til at få arbejdsløse tilbage på arbejdsmarkedet.
Unge og ledige skal jo have de kvalifikationer, som arbejdsgiverne efterspørger.
Per Christensen, 3F.
Det skriver Fagbladet 3F.
3F's forbundsformand Per Christensen er da også skuffet over finanslovsforslaget, der også indeholder store nedskæringer på erhvervsuddannelser og efteruddannelse.
– At spare på uddannelse og hjælp til ledige er ufornuftigt, og det er den forkerte vej at gå. Unge og ledige skal jo have de kvalifikationer, som arbejdsgiverne efterspørger, siger Per Christensen, der mener, at det vil gå ud over virksomhedernes behov for mere faglært arbejdskraft i fremtiden.
Det huer heller ikke formanden for landets største forbund, at regeringen foreslår at drosle ned på indssatsen mod social dumping.
JobReform
Regeringens plan er at gennemføre en JobReform i to faser og den første i løbet af efteråret. Her genindføres et loft over kontanthjælpsydelserne "i en ny form, som sikrer et stærkere incitament til beskæftigelse. Tilsvarende sikrer den nye integrationsydelse et styrket incitament til beskæftigelse.", kan man læse i finanslovsforslaget.
Derudover igangsætter regeringen en række andre initiativer på kontanthjælpsområdet, som skal "øge gevinsten ved at arbejde. Det gælder fx en harmonisering af ydelserne til unge kontanthjælpsmodtagere."
Anden fase falder i foråret 2016 og omfatter en sænkning af skatten på arbejdsindkomster.
Skærer ulandsbistanden
Regeringen vil omfordele ialt 6,7 milliarder kroner. Et af de områer, der må holde hårdest for er ulandsbistanden, som bliver barberet ned med hele 2,3 milliarder kroner.
Arne Grevsen, gruppeformand for Den Grønne Gruppe i 3F, bryder sig ikke om, at regeringen skærer historisk dybt i ulandsbistanden og vil omfordele fra den langsigtede indsats til kortsigtet nødhjælp.
– Det er reelt imod vores egne interesser. Mange tusinde migrantarbejdere fra Mellemøsten og andre steder drives på flugt af krig og staters sammenbrud, og det giver dønninger i Europa. Derfor er der brug for en støtte til en bæredygtig udvikling og forebyggelse af kriser, så mennesker har noget at blive for, siger Arne Grevsen til Fagbladet 3F.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278