3F Esbjerg og 3F Esbjerg Transport er grundigt trætte af arbejdsgivere, der beklager sig over, at de ikke kan finde tilstrækkelig kvalificeret arbejdskraft.
Historierne er konstrueret for at legitimere import af udenlandsk arbejdskraft med det formål at trykke danske løn og arbejdsvilkår.
Henning Overgaard, 3F Esbjerg Transport
Derfor sætter de gang i en annoncekampagne, der opfordrer arbejdsgiverne til at kontakte 3F afdelingerne i området, der ganske gratis vil hjælpe med at finde folk til de ledige stillinger, arbejdsgiverne måtte have.
Baggrunden for annoncekampagnen er en undersøgelse fra Region Syddanmarks Virksomhedspanel lavet blandt 325 virksomheder. Over halvdelen svarer, at de inden for bestemte brancher det seneste år har haft svært ved at tiltrække kvalificeret arbejdskraft, skriver Jydske Vestkysten.
Konstrueret virkelighed
Henning Overgaard, formand for Esbjerg Transport, mener, det er spil for galleriet.
– Jeg har svært ved at se de her udmeldinger fra virksomhederne som andet end konstruerede historier. De skal bruges til at legitimere import af udenlandsk arbejdskraft med det formål at presse danske løn og arbejdsvilkår, siger afdelingsformanden til Arbejderen.
Virksomhedspanelet i Region Syddanmark peger på, at manglen på kvalificerede ansatte rammer særligt hårdt i brancherne: hotel og restauration, transport, bygge og anlæg samt branchen for avanceret produktion. Over 61 procent af virksomhederne i de brancher svarer i undersøgelsen, at de "i nogen grad" eller "i høj grad" har haft problemer med at skaffe kvalificeret arbejdskraft.
– Jeg tror ikke på det. Vi kan slet ikke genkende den udlægning. Jeg vil påstå, at vi nemt kan finde over 600 arbejdsløse indenfor de brancher, som bliver nævnt i undersøgelsen, understreger Henning Overgaard.
Kræver åbenhed
Formand for Regional Udvikling Bo Libergren (V) har i forbindelse med offentliggørelsen af undersøgelsen udtalt til Jydske Vestkysten, at manglen på kvalificeret arbejdskraft er bekymrende for vækstudsigterne i regionen i 2016.
Henning Overgaard vil ikke afvise, at der kan være jobfunktioner, som kræver særlige kvalifikationer. I de tilfælde opfordrer han arbejdsgiverne til at kontakte det lokale jobcenter og opfordre dem til at oprette relevante kursusforløb for arbejdsløse.
– Men lad os få frem, hvad det er for job, der ikke kan besættes, og hvor de er. Jeg undrer mig blot over, at arbejdsgiverne aldrig ringer til os og over, at de ikke slår de påståede ledige stillinger op på jobnet.dk, slutter Hening Overgaard.
Undersøgelsen fra Region Syddanmarks Virksomhedspanel er foretaget i perioden august-september 2015.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278