HK vil hæve medlemmernes uddannelsesniveau, skabe et stærkere HK gennem flere medlemmer, øge medlemmernes tilfredshed med fagforeningen og tage del i udviklingen af velfærden.
Når det gælder privatiseringer skal vi være stærkere og klare. Og hvor det er ren ideologi skal vi forfølge, om det er fornuftigt.
Kim Simonsen, forbundsformand
Det er de overordnede mål for 2018-2021, som blev vedtaget på kongressens anden dag i Aarhus. Det skete, efter at de 363 delegerede i enstemmighed havde vedtaget forbundsledelsens beretning.
Forbundsformand Kim Simonsen slog i sin præsentation af det fire-siders målprogram fast, at det hverken er et principprogram eller et politisk program, men en form for koordineret aktivitet i HK, som skal spille sammen med sektorernes og afdelingernes planer.
Fremtidens arbejdsmarked
Specielt arbejdet med fremtidens arbejdsmarked fylder meget i målprogrammet:
"Arbejdsmarkedet er i forandring. Ny teknologi betyder, at flere jobfunktioner ændres markant samtidig med, at funktioner og job stadig lettere kan flytte frem og tilbage over landegrænser og på tværs af landet".
Og fagforeningen har store visioner for at påvirke denne udvikling. "HK skal sammen med arbejdsgivere, uddannelsesinstitutioner og tillidsrepræsentanter udvikle fremtidens job og fremtidens uddannelser. Dette arbejde foregår både politisk, i forhandlinger med arbejdsgiverne og i det daglige arbejde på den enkelte arbejdsplads", hedder det i målprogrammet.
I sin præsentation af målprogrammet påpegede Kim Simonsen, at det ikke mindst handler om at påvirke den offentlige sektors rolle og betydning. Han forudså blandt andet en skærpet kamp omkring velfærdsstatens rolle.
– Når det gælder privatiseringer, skal vi være stærkere og klare. Og hvor det er ren ideologi, skal vi forfølge, om det er fornuftigt, sagde Kim Simonsen.
Nye fag og opgaver stiller nye krav til HK’s medlemmer. Derfor vil HK vil i samarbejde med uddannelsesinstitutioner på alle niveauer sikre og udvikle brede og fleksible uddannelser, som matcher arbejdsmarkedet og medlemmernes behov. Og HK vil blandt andet arbejde for et nyt sammenhængende og overskueligt efter- og videreuddannelsessystem.
Fremtidens fagforening
I målprogrammet slås det også fast, at når arbejdsmarkedet forandrer sig, kræver det også, at HK udvikler sig. Denne udvikling skal blandt andet ske gennem at engagere og aktivere medlemmernes i det faglige og politiske arbejde.
De konkrete mål er blandt andet, at få flere tilfredse medlemmer og at øge antallet af nyuddanede, der forbliver medlemmer af fagforeningen. Det skal ske ved at medlemmerne oplever "professionel rådgivning og sagsløsning af høj faglig kvalitet". Ligeledes skal HK" være tilgængelig på de kanaler, medlemmerne bruger, og skabe en sammenhængende service, der giver et stærkt helhedsindtryk".
HK vil øge indsatsen rettet mod unge og nyuddannede på arbejdsmarkedet, og vil også være relevant i forhold til nye medlemsgrupper, der kommer ud på arbejdsmarkedet.
Endelig vil HK også sætte sig i spidsen for arbejdet med at udvikle den danske model. Målet er, at "arbejdsgivere og arbejdstagere også fremover har direkte indflydelse på hvordan, vi regulerer arbejdsmarkedet", hedder det i målprogrammet.
HK slutter sin kongres i dag.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278