14 May 2025  

KBH: Let skyet, 10 °C

Strejke blandt Arriva-chauffører i Roskilde

Frygter for sikkerheden

Strejke blandt Arriva-chauffører i Roskilde

135 buschauffører hos Arriva i Roskilde har nedlagt arbejdet. De er utilfredse med, at ledelsen vil skære ned på arbejdsmiljørepræsentantens mulighed for at forebygge ulykker.

Arkivfoto
FOTO: Niels Sigaard
1 af 1

Tirsdag morgen valgte 135 buschauffører hos Arriva i Roskilde at nedlægge arbejdet.

Arbejdsmiljørepræsentanten har et kæmpe ansvar for at forebygge ulykker blandt 135 kollegaer.
Ole Holtse Olsen, 3F Roskilde

Chaufførerne vil ikke acceptere, at ledelsen skærer ned på den tid, som arbejdsmiljørepræsentanten har til at sikre, at busser og sikkerhed i firmaet er i orden. Arbejdsmiljørepræsentanten har tidligere haft tre dage om ugen, men ledelsen mener, at én dag er tilstrækkeligt.

– Det drejer sig jo om 135 kollegaer, og det er et kæmpe ansvar, arbejdsmiljørepræsentanten har for at forebygge ulykker, siger Ole Holtse Olsen, der er daglig leder i 3F Roskilde, til Arbejderen.

Registrerer og indberetter fejl

En stor del af arbejdsmiljørepræsentantens tid går med at registrere og indberette fejl ved busserne, så som blinklys eller bremser.

– Arbejdsmiljørepræsentanten siger selv, at der er nok at se til, og det er jo også vigtigt, at kollegaerne har mulighed for at snakke med ham, når de kommer i garageanlægget for at holde pause, når de møder ind eller får fri. Det bliver alt andet lige noget sværere, når han kun kan få én dag om ugen til at varetage sit tillidshverv, mener Ole Holtse Olsen.

Arriva har allerede gennemført lignende indskrænkninger for arbejdsmiljørepræsentanter på andre garageanlæg i Region Hovedstaden, og skal Ole Holtse Olsen komme med et gæt på, hvorfor det resulterer i strejke i Roskilde lyder det:

– Det kan være, fordi buschaufførerne længe har forsøgt at komme i dialog med ledelsen om det her, men uden held kombineret med, at Arrivas busser i netop Roskilde hører til den ældste vognpark i regionen.

Frygter ulykker

Chaufførerne frygter derfor, at manglende tid til at registrere og indberette fejl kan ende i ulykker, der kan gå ud over både chauffører, pasagerer eller trafikanter.

– De strejkende har nægtet at genoptage arbejdet, og jeg må jo indrømme, at jeg forstår deres bekymring, bemærker den sjællandske fagforeningsleder.

I marts måned var samme garageanlæg ved Arriva i Roskilde ramt af en strejke. Dengang handlede det også om indskrænkning af arbejdsmiljørepræsentantens mulighed for at udføre sit tillidshverv.

De strejkende mødes igen onsdag morgen.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


05. dec. 2017 - 10:29   05. dec. 2017 - 14:42

Strejke

noc@arbejderen.dk