I mandags fik 100 DSB-ansatte en fyreseddel, heraf omkring 55 HK’ere.
– Det er trist dag for de 100 medarbejdere i DSB, for alle øvrige medarbejdere, for virksomheden og for samfundet, siger Dennis A. Jørgensen formand for HK Trafik & Jernbane.
Medarbejderne løber så stærkt lige nu, at de har svært ved at se, hvordan de skal kunne være færre.
Dennis A. Jørgensen, HK Trafik & Jernbane.
Han mener, at de ansatte betaler prisen for, at topledelsen ikke har styr på virksomheden og derfor nu eksekverer helt unødvendige fyringer af HK’ere, akademikere, jernbanearbejdere og andre kontraktansatte.
– Antallet af akademikerstillinger i administrationen er siden 2013 steget med 16 procent, mens antallet af HK-stillinger samme sted er faldet med 14 procent. Det er derfor utilstedeligt, at HK’erne igen skal holde for. Medarbejderne løber så stærkt lige nu, at de har svært ved at se, hvordan de skal kunne være færre, siger Dennis A. Jørgensen.
HK Trafik & Jernbane har de sidste fem år holdt skarpt øje med udviklingen i DSB - netop for sammen med ledelsen at forhindre en gentagelse af den store fyringsrunde i 2013.
Luftige garantier
– Dengang blev vi garanteret, at ansættelserne blev holdt i stramme tøjler, så vi ikke igen havnede i disse ulykkelige sparerunder. Siden har vi mange gange påtalt, at der var en tendens til stigning i ansættelserne, men hver gang har vi fået oplyst, at der var styr på det, forklarer Dennis A. Jørgensen.
Blot det seneste år har fagforeningen talt sig frem til, at der er ansat 100 nye personer - samme antal, som DSB nu fyrer. Selv her i januar, hvor antallet af fyringer er udmeldt, er der opslag med ledige stillinger, bemærker HK-formanden.
Fyringerne vil medføre besparelser på ca. 50 millioner kroner om året.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278