23 Nov 2024  

KBH: Let skyet, 10 °C

Farligt at pakke bytte og salg af sex ind i sukker

Blogs

Flora Ghosh
Stifter af LIVa - forening mod skadevirkninger af prostitution.
Uddannet socialrådgiver og cand.scient.soc. i socialt arbejde.

DEL DETTE BLOGINDLÆG

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
Fredag, 16. oktober, 2020, 14:17:18

Farligt at pakke bytte og salg af sex ind i sukker

Kursusrækker for unge, der overvejer at gå ind i sexsalg og bytte a la sugerdating, medvirker til to problematikker: Dels efterlader det et indtryk af, at overgrebsrisiko kan undgås, og dels bagatelliseres risikoen for alvorlige skadevirkninger.

Over boblende flasker med champagne deler Lara Denice ud af sine erfaringer med at bytte sex for goder, middage, dyre rejser og så videre. Det sker i en privat kursusrække målrettet nysgerrige unge med drømme om gennem denne vej at opnå goder og oplevelser.

Et kursusbevis eliminerer ikke risikoen for overgreb eller for at få sine grænser overtrådt.

Vidensdeling kan være meget godt, men alligevel ringer mine socialfaglige alarmklokker her. For et kursusbevis eliminerer ikke risikoen for overgreb eller for at få sine grænser overtrådt ved eksempelvis at blive presset til noget, som man egentlig ikke har lyst til.

For selvom man øjner en hurtig gevinst i form af gave, rejse, penge eller godt selskab i dyre omgivelser, risikerer man, at prisen på lang sigt blive meget højere.

Det er muligt, at man sidder mange til kurset, men på hotelværelset er man alene med kunden. Magtforholdet skævvrides, når den ene part i en sexakt betaler den anden, og det kan blive svært at sige nej til noget seksuelt, man ikke har det godt med at gøre.

Komplicerede dobbeltliv

Mange af de såkaldte sugardaters ender i komplicerede dobbeltliv med stadig mere omstændige løgne og dæknavne – i mange tilfælde akkompagneret af et stigende misbrug af rusmidler.

Det er ikke et sundt liv og bør ikke normaliseres ved at reducere det til noget, som man kan uddanne sig til.

For risikoen for skader er til stede, og det kan blive en glidebane til reel prostitution og udsathed – det ved vi fra de folk, der søger hjælp hos os.

Og så har det en social slagside. For et par år siden kunne vi konstatere, at 90 procent af 110 adspurgte medarbejdere på sociale opholdssteder vurderer, at børn og unge indgår i forhold med salg eller bytte af sex.

Mange har udsat barndom

Når jeg har mødt mennesker, der søger hjælp på grund af skadevirkninger fra sexsalg, kan jeg se, at flertallet har haft en udsat barndom og ungdom – med anbringelser, incest, seksuelle overgreb og gråzoneprostitution.

Det skal ikke normaliseres, det er det simpelthen for risikofyldt til. Lara har sikkert gode intentioner, men hendes projekt kan ende med at koste hendes kursister for dyrt.