15 Nov 2024  

KBH: Let skyet, 10 °C

Fordøm Israels brud på folkeretten

Underskriftsindsamling

Fordøm Israels brud på folkeretten

Underskriftsindsamling: Sammen imod den etniske udrensning og kollektive afstraffelse af palæstinensere i Østjerusalem.

Alle palæstinensere mærker dagligt forskellige former for afstraffelse. Her affyrer en israelsk soldat en røgbombe.
FOTO: Abbas Momani/AFP/Scanpix
1 af 1

Den seneste tid har været præget af stigende uroligheder i Jerusalem med flere drab, overfald og daglige invaderinger af palæstinensiske bydele. Det oplyser initiativtagerne til underskriftsindsamlingen "Sammen imod den etniske udrensning og kollektive afstraffelse af palæstinensere i Østjerusalem".

De fortæller, at den israelske regering har taget nye skridt for at undertrykke enhver form for ikke-voldelig modstand mod den israelske besættelsesmagt.

For nylig modtog tre palæstinensere fra Jerusalem ordrer fra de israelske myndigheder om, at de ikke må opholde sig i Jerusalem i en periode på fem måneder. De er alle tre født, opvokset og bosat i Jerusalem. Et par dage senere blev yderligere to palæstinensere beordret til at forlade Østjerusalem.

De israelske myndigheder har fundet hjemmel til denne form for straf i en lov om undtagelsestilstand vedtaget af det britiske mandatstyre i 1945.

"Alle palæstinensere i Jerusalem – voksne som børn – mærker dagligt forskellige former for kollektiv afstraffelse. Den israelske regering har endnu en gang vist, at de er ligeglade med deres overtrædelser af international lov, og derfor er det vigtigt, at vi alle står sammen og fordømmer disse brud på folkeretten."

Underskriftsinitiativet er taget efter inspiration fra Frankrig, Spanien og Belgien. Initiativet opfordrer danske politikere i EU-parlamentet til at skride ind.

Læs hele pressemeddelelsen her:

>> SKRIV UNDER

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


17. dec. 2014 - 11:59   18. dec. 2014 - 13:30

Skriv under

aj@arbejderen.dk
De anerkender Palæstina
  • 139 ud af 193 FN-medlemsstater anerkender Palæstina som stat.
  • Det svarer til 70 procent af FN’s medlemlande og omfatter omkring 80 procent af jordens befolkning.
  • De fleste udviklingslande anerkener Palæstina som stat, mens størsteparten af landene i den vestlige verden – primært Vesteuropa, Canada og Australien ikke gør.
  • FN's Generalforsamling anerkendte Palæstina i 2012 trods protester fra Israel. 
  • Sverige tog skridtet som det første EU-land i oktober og anerkendte Palæstina,
  • Flere EU-lande har anerkendt Palæstina i 1988, men det var før deres indtræden i Unionen. Det drejer sig blandt andet om Polen, Malta, Ungarn og Tjekkiet, Slovakiet. I 2011 anerkendte ikke-EU-landet Island Palæstina.
  • Parlamenterne i Storbritannien, Irland, Frankrig, Spanien, Portugal og Luxembourg opfordrede i 2014 deres regeringer til at anerkende en palæstinensisk stat.

Kilder: Reuters, Associated Press, Wikipedia