USA og en række primært vestlige lande vil tillade at sende våben til Libyens såkaldte enhedsregering. Dermed lemper de på våbenblokaden mod Libyen, som FN har indført.
Efter at NATO i 2011 agerede luftstyrke for oprørere mod Muammar Gaddafi, har Libyen befundet sig i kaos, som IS har udnyttet.
Det vedtog parterne på en stor Libyen-konference, der blev holdt i Wien mandag.
USA's udenrigsminister, John Kerry, siger, at han og en række andre vestlige ledere vil støtte regeringen i Libyen i dens ønske om undtagelse fra våbenembargoen.
Den nye regeringsleder, Fayez al-Sarraj, blev udnævnt i april. Tidligere har FN og Vesten ellers anerkendt regeringen i den østlige by Tobruk, men EU, USA og FN har skiftet side og anerkender nu Fayez al-Sarrajs regering, skriver euobserver.com.
På Wien-mødet deltog topdiplomater fra 21 lande.
Efter at NATO i 2011 agerede luftstyrke for vestligt-støttede oprørere mod Muammar Gaddafi, har Libyen befundet sig i kaos, som Islamisk Stat og menneskesmuglere har udnyttet.
I sidste uge bekræftede anonyme embedsmænd i USA's regering, at der befinder sig to enheder med hver mindst 25 amerikanske militærrådgivere i byerne Misrata og Benghazi, skriver dagbladet Washington Post.
I marts rapporterede netportalen Mideast Eye, at britiske og jordanske specialstyrker arbejdede sammen om hemmelige operationer mod IS i Libyen, mens Reuters i februar rapporterede om franske elitestyrker rådgav libyske tropper i den østlige del af landet om at bekæmpe IS.
Ifølge netportalen Euobserver.com er Frankrig og Storbritannien ved at forberede en FN-resolution, som vil godkende, at EU-fartøjer i Middelhavet opsnapper både, der mistænkes for at smugle våben til Libyen, oplyste diplomater mandag.
EU's Operation Sophia vi få til opgave at håndhæve FN's våbenembargo, som blev pålagt Libyen i 2011 under opstanden mod Moammar Gaddafi.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278