Påskelørdag stod 23 medlemmer af 3F Aalborg op midt om natten for at tage turen til København, hvor de deltog i den velbesøgte faneborg foran Forligsinstitutionen, hvor der var overenskomstforhandlinger.
Det var fantastisk at opleve den store gejst og sammenholdet mellem de forskellige brancher.
Emil Olsen, 3F Aalborg
– Det er vigtigt, at vi fastholder presset for at få et godt resultat, og at vi styrker solidariteten mellem de privat og offentligt ansatte, siger Emil Olsen, formand for Murersvendenes Brancheklub i 3F Aalborg.
Beslutningen om turen til København udsprang af et stormøde om de offentligt ansattes overenskomst, som 3F Aalborg holdt dagen før påske. Omkring 200 medlemmer var mødt frem. Her var industrifolk, rengøringsassistenter, buschauffører, murere, stilladsarbejdere og mange andre faggrupper.
>> LÆS OGSÅ: 3F Aalborg støtter de offentlige
Det var fantastisk at opleve den store gejst og sammenholdet mellem de forskellige brancher, uanset om man er offentligt eller privat ansatte, fortæller Emil Olsen, der på mødet blev valgt som koordinator af afdelingens overenskomstaktiviteter.
– Der er en stor forståelse for, at det her ikke alene handler om løn og arbejdstidsaftale. Det er et angreb på hele vores aftalemodel. De vil smadre den offentlige sektor, som vi allesammen har brug for, siger han.
På mødet var der et væld af forslag til konkrete aktiviteter, som for eksempel at spærre alle indfaldsvejene til Aalborg, sætte kæmpe bannere op på havnen og ved sygehusbyggeriet og etablering af bemandede informationsstande rundt omkring i byen, hvor aalborgenserne kan få mere at vide om konflikten.
Demo i morgen
I morgen tirsdag mødes Emil Olsen med formanden for den offentlige gruppe i 3F Aalborg for at lave en plan for, hvordan de mange forslag kan føres ud i livet.
En ting er allerede besluttet. Klokken 16.30 i morgen den 3. april går 3F Aalborg i fordemonstration til den fælles demonstration på Gammeltorv i Aalborg, som den nordjyske fagbevægelsen har indkaldt til klokken 17.
Emil Olsen understreger, at angrebet på de offentligt ansatte er et led i den nedskæringspolitik, som Danmark har bundet sig til med tilslutning til EU's Finanspagt og Europluspagten.
– EU kræver, at vi nedjusterer de offentlige budgetter og sikrer lønninger i det offentlige, som er lavere end på det private arbejdsmarked for at presse lønnen over hele linjen, siger Emil Olsen.
>> LÆS OGSÅ: EU-pagt griber ind i OK-forhandlinger
I dag fortsætter forhandlingerne i Forligsinstitutionen. Efter, at forligsmanden har udsat konflikten, kan strejken tidligst træde i kraft 22. april og lockouten 28. april.
Mange aktiviteter
Over hele landet fastholder offentligt ansatte presset på forhandlerne gennem demonstrationer, markeringer og aktioner.
>> LÆS OGSÅ: Offentligt ansatte er rustet til kamp
Blandt andet er der morgen aktioner i mange københavnske bydele onsdag den 4. april. Samme dag er der demonstrationer i Frederikssund, Hillerød og andre byer.
I København er der planlagt en stor demonstration den 10. april, der er udnævnt til landsdækkende aktionsdag.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278