Internetleksikonet Wikipedia har udelukket Pihl & Søn's kommunikationschef, Lisbeth Kjærgaard Volf, fra siden.
Det sker efter, at hun gentagne gange har forsøgt at redigere i et kritisk afsnit om den store danske entreprenørvirksomhed.
Vores konkurenter og organisationer med modstridende interesser må jo godt ændre på artiklen.
Lisbeth Kjærgaard Volf
Firmaet har i de seneste år været i både politiets, fagbevægelsens og Folketingets søgelys efter en lang række sager om underbetaling, livsfarligt arbejdsmiljø og lønfusk blandt østeuropæiske underentreprenører.
Det havde Wikipedia skrevet med i afsnittet om Pihl & Søn. Wikipedia er brugerstyret og åbent for alle, og det brugte byggegigantes kommunikationschef altså til at forsøge at slette de kritiske informationer.
Journaliststuderende Mads Brandsen er administrator på Wikipedia og står bag blokeringen.
- Hun havde rettet i et afsnit, der handler om nogle af de konflikter, som firmaet har været involveret i, fortæller han til Arbejderen.
Det sker jævnligt, at virksomheder går ind og ændrer lidt her og der og fordrejer, så deres virksomhed fremstår bedre, forklarer han til Arbejderen.
- Det er ikke meningen, at Wikipedia skal blive en reklamesøjle. Det er meningen, at vi skal fremstå troværdigt, ligesom et hvilket som helst andet leksikon, slår han fast.
Derfor gav Mads Brandsen kommunikationschefen en advarsel.
- Men da hun så gik ind og rettede teksten igen, valgte jeg at blokere hende. Det er desværre nødvendigt nogle gange, når folk ikke kan overholde spillereglerne.
Hos Pihl & Søn mener Lisbeth Kjærgaard Volf, at det er virksomhedernes demokratiske ret at kunne redigere i de leksikale oplysninger på nettet.
- Vores konkurenter og organisationer med modstridende interesser må jo godt ændre på artiklen, men ikke virksomhedens ansatte. Det er skævt, siger hun.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278