Fagbevægelsen skal se ud over sin egen næsetip og engagere sig i forholdene for de mange mennesker, der lige nu er tvunget på flugt.
Det slog lærerformand Anders Bondo Christensen fast i sin beretning i dag til kongressen i Danmarks Lærerforening.
Hvordan sikrer vi, at flygtningebørn får en god undervisning.
Anders Bondo, lærerformand
- Hvordan kan fagbevægelsen bidrage til at løse samfundsudfordringen med store befolkningsgrupper på flugt? Hvordan sikrer vi, at de børn, der er kommet hertil, får en ordentlig undervisning, spurgte Anders Bondo.
Vil undervise flygtningebørn
Han henviste til den tyrkiske lærerforening, der gør en stor indsats for at sikre undervisning af de mange syriske flygtningebørn i Tyrkiet og understregede, at det er et eksempel, som Danmarks Lærerforening bør efterfølge i forhold til de hjemlige flygtningebørn.
Også den lave integrationsydelse, som V-regeringen netop har fået indført, fik et par ord med på vejen. Lærerformanden konstaterede, at fattigdommen kan få varige konsekvenser for børnene og betyde, at de får en kortere skolegang, ingen uddannelse og får svært ved at få rodfæste på arbejdsmarkedet.
- Det kan vi ikke være ligeglade med, erklærede Anders Bondo.
Mere solidaritet
I det hele taget understregede han i sin beretning, at fagbevægelsen er nødt til at involvere sig i samfundsdebatten og med fokus på social retfærdighed og solidaritet sikre en debat om de politiske prioriteringer.
- Skal vi får alvor kunne sætte en dagsorden, kan vi kun gøre det sammen med andre, sagde lærerformanden og udtrykte stor optimisme i forhold til planerne om at slå LO og FTF sammen til en fælles hovedorganisation, der kan matche arbejdsgiverorganisationen DI's massive stemme i den offentlige debat.
Lærerkongressen fortsætter onsdag og torsdag.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278