I Paris, Lissabon, Madrid og Athen er det ved at koge over.
Der er dagligt store demonstrationer mod regeringernes kurs, hvor de med den ene hånd holder hånden under de banker, der er medansvarlige for finanskrisen, og med den anden skærer dybt i befolkningens velfærd.
I Grækenland sigter politiet 18 fagforeningsfolk fra el-arbejdernes fagforening, GENOP, fordi de i søndags besatte et datacenter og lavede et bannerdrop. På banneret stod: "Vi yder modstand". Aktionen skete i protest mod, at regeringen har indført en ny type ejendomsskat, der bliver indkrævet over folks el-regninger. Har du ikke råd til at betale den nye skat, bliver der lukket for strømmen.
- Uanset hvor mange gange de anholder os, vil vi ikke bukke vores hoveder, siger Nikos Fotopoulos, formand for GENOP, ifølge Morning Star.
De græske arbejdere risikerer flere måneders fængsel for deres aktion. Det er den såkaldte "troika", der består af EU, Den Europæiske Centralbank og Den Internationale Valutafond (IMF), der dikterer de massive nedskæringer. Skærer den græske regering ikke ind til benet, vil grækerne ikke få udbetalt den næste store udbetaling fra troikaen.
Også i Portugal går bølgerne højt. Onsdag i sidste uge annoncerede den konservative Coelho-regering, at den vil øge skatterne på indkomst næste år, som EU har krævet det til gengæld for sidste års hjælpepakke på 580 milliarder kroner.
- Alt går galt i det her land. Denne premierminister har dræbt økonomien, siger Jose Seguro, leder af det socialdemokratiske oppositionsparti PS, ifølge Associated Press.
Portugal er i dyb recession og kæmper med en arbejdsløshed på hele 15,9.
I Frankrig står befolkningen over for lignende nedskæringer. 1. oktober var op mod 80.000 mennesker på gaden i Paris - ikke for at protestere mod den nyvalgte præsident Francois Hollande, men for at vise deres utilfredshed med de EU-dikterede nedskæringspakker.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via
87278