Pascal Canfin, den franske udviklingminister, siger efter afslutningen på en konference med FN, Den Afrikanske Union og 45 delegationer fra regeringer, donorer og støttegrupper om Malis fremtid, at "de militære operationer fortsætter, men vi er nødt til at se tingene på lang sigt".
Der er tegn på, at mindst fem civile, herunder tre børn, blev dræbt i et luftangreb.
- Vi skal generobre hele Mali, men fremtiden vil kun blive sikret, hvis der er politisk dialog mellem Malis folk, og der bliver skabt økonomisk udvikling, siger han ifølge tv-stationen Al-Jazeera.
"Efter planen"
Frankrig hævder, at hundreder af islamister er dræbt i den tre uger lange militæraktion. Byerne Gao, Kidal og Timbuktu er nu i de franske og maliske styrkers hænder. Oprørerne er flygtet til et bjergmassiv nord for Kidal, lyder presserapporterne.
På den anden side lovede Laurent Fabius, den franske udenrigsminister tirsdag i Paris, at de 4000 franske soldater vil være ude af Mali" i marts, hvis alt går efter planen".
Amnesty International skriver, at "der er tegn på, at mindst fem civile, herunder tre børn, blev dræbt i et luftangreb" udført af franske styrker mod lokale oprørere i byen Konna 11. januar".
Samtidig er det kommet frem, at maliske soldater, der hjælper Frankrig, myrder civile i de nyerobrede områder.
Omfanget er tilsyneladende så stort, at EU's udenrigsministre i sidste uge udtrykte "foruroligelse over påstande om menneskerettighedskrænkelser".
Der er rapporter fra Amnesty International den 1. februar om, at maliske soldater har myrdet to dusin civile i byen Sevare.
- Kroppe blev smidt i en brønd, og soldaterne affyrede to eller tre byger af maskingeværild i brønden, siger et øjenvidne.
Den USA-baserede ngo, Human Rights Watch, siger, at op til 30 mænd blev myrdet i Sevare og 18 andre steder.
En BBC-rapport i torsdags beretter om, at maliske soldater har nedskudt mennesker på offentlige pladser for at bære islamisk klædedragt og for ikke at have identitetspapirer på sig. Der er angiveligt sket overgreb mod det etniske mindretal, tuaregerne, der indledte opstanden mod centralmagten i Bamako sidste år, men de blev i forsommeren udmanøvreret af islamistgrupper i Nordmali.
Løsning?
Kritikere af Frankrigs militære aktion gentager nu påstande om, at konflikten i Mali mere handler om stammekonflikter end truslen fra islamister.
- Truslen fra al-Qaeda var overdrevet. Borgerkrigen i Mali bunder i langvarige konflikter, der kan kun løses af en lovlig regering, decentralisering og et vedvarende program for økonomisk udvikling, siger den indiske kommentator og tidligere diplomat MK Bhadrakumar til Asia Online.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278