I dag ventes langt over en million mennesker at marchere for fred i Colombias hovedstad Bogotá.
Dagens demonstration skal lægge pres på fredsforhandlingerne i Cubas hovedstad Havanna mellem Colombias regering og befrielsesbevægelsen FARC.
Overalt i Colombia mobiliserer alliancen "Marcha Patriotica" til dagens demonstration, og der er organiseret transport til Bogotá fra mange byer.
Marcha Patriotica mobiliserer støtte til fredsprocessen på flere måder.
Demonstrationen i Bogotá er en måde at synliggøre det folkelige krav om fred. Dette krav bliver sideløbende diskuteret ved folkemøder over hele landet. På disse møder formulerer befolkningen deres ønsker og krav til freden.
Demonstration skal lægge pres på fredsforhandlingerne mellem regeringen og befrielsesbevægelsen FARC.
Tirsdag i sidste uge var der folkemøde med 600 deltagere på Universidad del Atlantico. Det blev organiseret af de studerende sammen med alliancen Marcha Patriotica.
- Befolkningen skal være den vigtigste aktør i disse historiske tider, som vores land oplever. Befolkningen skal tage hånd om disse forandringer, sagde professor Francisco Tolosa til deltagerne.
Ved mødet på universitetet var debatten meget fokuseret på uddannelse:
- Vi kæmper for en anderledes lov om uddannelse, fordi vi mener, at uddannelse skal være mulig for alle colombianere. Vi har brug for en ny type uddannelse i de nye Colombia, sagde en talsmand for de studerende ifølge Marcha Patrioticas hjemmeside.
På andre debatmøder er der diskussion om andre krav til en fredsaftale: Sundhedsvæsen, hjælp til ofrene for konflikten, de politiske fanger og ikke mindst spørgsmålet om fordeling jord er central i de igangværende forhandlinger mellem FARC og regeringen.
Under mødet på universitetet var der videoforbindelse til FARC's forhandlere i Havanna. Forhandlerne talte til deltagerne om vigtigheden af folkeligt pres på forhandlingerne:
- Det skal være en fred med social retfærdighed. Det er ikke FARC's fred. Det handler om at få opfyldt folkets forslag til en fredsaftale, sagde forhandleren Jesus Santricht i sin hilsen fra Havanna.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278