FOA har besluttet at melde sig ud af Offentligt Ansattes Organisation, OAO, fra årsskiftet.
Beslutningen, som blev truffet på et ekstraordinært hovedbestyrelsesmøde tirsdag, kommer oven på sidste uges mini treparts-aftale om modernisering af den offentlige sektor.
Aftalen, som blev indgået mellem regeringen, kommunerne, regionerne, OAO, FTF og AC, fastlægger syv principper for samarbejdet mellem parterne på det offentlige arbejdsmarked. Den åbner samtidig for at lave forsøg med fritagelse fra overenskomster.
- Den mulighed for at søge dispensation fra bestemmelser i overenskomsterne har hele tiden været en del af frikommuneforsøget. Men det har hidtil alene været overenskomstparterne, der tog stilling til den slags ansøgninger. Nu har parterne i mini trepartsaftalen så åbenbart tænkt sig, at de skal sidde og rode med fingrene nede i FOA's overenskomster. Det er uhørt, siger Dennis Kristensen, formand for FOA.
Regeringen ser trepartsaftalen som et redskab til at nå de planlagte nedskæringer på 12 milliarder kroner i det offentlige frem til 2020. Regering og arbejdsgivere har kig på arbejdstidsregler og arbejdsforhold i arbejdet med at effektivisere.
FOA's beslutning holder en dør åben for et fortsat medlemskab af OAO, såfremt LO-organisationerne på det offentlige arbejdsmarked i løbet af det næste halve år kan diskutere sig frem til et bæredygtigt grundlag for OAO.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278