20 May 2025  

KBH: Let skyet, 10 °C

3372 arbejdsløse helt uden indtægt

Ny choktal

3372 arbejdsløse helt uden indtægt

Mere end hver femte, svarende til 3372, der har mistet dagpengene siden nytår, får hverken løn fra et arbejde eller offentlig understøttelse, viser tal tal fra Arbejdsmarkedsstyrelsen.

Der er ikke mange penge at hente i hæveautomaten for de 3.372 arbejdsløse, der siden nytår er faldet ud af dagpengesystemet, og som ikke bliver samlet op af regeringens redningspakker.
FOTO: Mette Kramer Kristensen
1 af 1

3372 arbejdsløse, der i årets fem første måneder har mistet deres dagpenge, står de nu helt uden indtægt.

Det viser de seneste tal fra Arbejdsmarkedsstyrelsen.

- Det er rystende mange, der ikke bliver hjulpet af de pakker, der er vedtaget. Det viser, at de forbedringer, der er blevet lavet, ikke har været tilstrækkelige, siger Verner Sand Kirk, direktør i A-kassernes Samvirke, til fagbladet 3F.

Op mod 8000 personer vil være faldet helt ud og stå uden indtægt, når året er omme.

De arbejdsløse, der nu står helt uden indtægt, blev fyret i krisens første år og har været uden arbejde i fire år. De kan ikke få kontanthjælp, blandt andet fordi de har en ægtefælle, der arbejder.

De kan ikke få regeringens ny ydelse, fordi de har brugt fire års dagpenge.

Fortsætter udviklingen året ud vil op mod 8.000 personer være faldet helt ud og stå uden indtægt.

Endnu flere vil falde ud de næste år, hvor dagpengereformen gradvist indfases, vurderer A-kassernes Samvirke.

 

 

 

 

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


03. aug. 2013 - 14:12   03. aug. 2013 - 14:15

Dagpenge

noc@arbejderen.dk
Dagpengeforringelser
  • Den nuværende regering valgte efter valget at fastholde de dagpengestramninger, som den forrige regering besluttede i 2010.

  • Aftalen om dagpengereformen blev indgået af den daværende VK-regering sammen med Dansk Folkeparti den 25. maj 2010. Siden har SSFR-regeringen sammen med Enhedslisten aftalt en midlertidig forlængelse af dagpengeperioden med et halvt år.

  • VK-regeringen skar dagpengeperioden ned fra fire til to år og fordoblede samtidig genoptjeningskravet fra et halvt til et helt år. Stramningerne trådte i kraft den 1. januar 2013.

  • Forringelserne betyder, at omkring 34.000 mennesker mistede dagpengeretten i 2013. I 2014 skete det for yderligere 16.700 arbejdsløse. Pr. 1. april 2015 har over 54.000 mistet retten til dagpenge

  • Regeringen og Enhedslisten har lavet midlertidige aftaler, der i dag sikrer arbejdsløse, der falder for toårsgrænsen, en ydelse på 60 procent af dagpengesatsen for ikke-forsørgere, 80 procent for forsørgere. Ydelssperioderne aftrappes og ophører helt fra 1. juli 2016. Den samlede længde af dagpenge- og ydelsesperioder kan dog maksimalt udgøre fire år.

  • Den nuværende SSFR-regering og Enhedslisten har i efteråret 2011 aftalt en midlertidig forlængelse af dagpengeperioden med et halvt år