Det var en udtalelse fra Allan Hansens nærmeste chef, produktionschefen hos Pihl & Søn på Jamaica, der i første omgang fik Arbejdsskadestyrelsen til at afvise sagen om den PTSD-ramte jord- og betonarbejder.
I udtalelsen afviser produktionschefen, at Allan Hansen er blevet truet, og sætter spørgsmålstegn ved hans psykiske stabilitet.
"Jeg tror ikke, Allan har været udsat for noget, der er værre end alle andre her på projektet (det kan da være slemt nok), men han er blevet skræmt fra vid og sans af de beretninger, han har hørt om Jamaica", skriver han.
>>Læs svaret til Arbejdsskadestyrelsen her
Der er da nok mange der har fået nogle hak i psyken når de har været ude i verden
Lasse Bentsen, Pihl & Søn
Produktionschefens udtalelse blev hentet hjem af daværende arbejdsmiljøchef i Pihl & Søn, Lasse Bendtsen, der ikke gjorde mere for at undersøge sagen.
- Arbejdsskadestyrelsen spurgte jo kun til Allan Hansens tid på Jamaica. Derfor spørger jeg produktionschefen på Jamaica og citerer ham. Hvad skulle jeg ellers gøre, siger Lasse Bentsen til Arbejderen.
Kunne Allan Hansen ikke have fået posttraumatisk stress af noget af det, han har oplevet i løbet af de ti år, han har udført opgaver for Pihl & Søn rundt om i verden?
- Vi ved meget om at bygge veje og broer, men vi ved ingenting om posttraumatisk stress. Der er da nok mange, der har fået nogle hak i psyken, når de har været ude i verden. Men dengang var det psykiske arbejdsmiljø ikke noget, man havde fokus på overhovedet.
Synes du, det er rimeligt, at Allan Hansen efter så mange opgaver for Pihl & Søn ikke får anerkendt sin PTSD som en arbejdsskade?
- Jeg kender ikke nok til sagen til at kunne sige noget om den. Selvom jeg har skrevet under på det brev til Arbejdsskadestyrelsen.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278