21 May 2025  

KBH: Let skyet, 10 °C

Arbejdstilsynet tjekker unges sommerjob

Problemer på mange arbejdspladser

Arbejdstilsynet tjekker unges sommerjob

Arbejdstilsynet sætter i juli fokus på arbejdsforholdene for unge under 18 år. Det er vigtigt at unge får en god start på arbejdslivet, lyder det fra tilsynet.

Arbejdstilsynet vil i starten af juli måned holde særligt øje med unge, der arbejder i cafeer og på restauranter.
FOTO: PN
1 af 1

Unge er en særlig udsat gruppe på arbejdsmarkedet. Derfor sætter Arbejdstilsynet (AT) i sin årlige sommerjobindsats fokus på arbejdsforholdene for unge under 18 år.

Arbejdstilsynet vil sikre, at unge får en god start på arbejdslivet.
Anne Therese Schultz-Petersen, AT

- Hvis man som ung kommer ud for en ulykke på arbejdet, kan det komme til at præge resten af ens arbejdsliv. Arbejdstilsynet er med sommerjobindsatsen med til at sikre, at unge under 18 år får en god start på arbejdslivet, siger Anne Therese Schultz-Petersen, tilsynschef i Tilsynscenter Øst.

De unges arbejdsforhold vil få særlig opmærksomhed på alle almindelige tilsyn, som Arbejdstilsynet kommer ud på i juli måned.

Men Arbejdstilsynet arrangerer også målrettede tilsyn i de første to uger af måneden inden for nogle af de brancher, hvor man ved, at der kan være problemer med unges arbejdsmiljø.

Det kan være caféer, restauranter, supermarkeder, rengøringsassistenter, køkkenhjælp, men også bude, dragere, lager- og pakhusarbejdere og medhjælp ved bygningsarbejde.

Arbejdsgivernes ansvar

- Målet er i alle brancher at have fokus på, at arbejdsgiverne overholder reglerne om, hvad unge under 18 år må og ikke må, for kun på den måde kan det sikres, at de unge ikke rammes af arbejdsskader, siger Anne Therese Schultz-Petersen.

Arbejdstilsynet understreger, at ansvaret for at sikre de unges arbejdsforhold ligger hos arbejdsgiverne. Det er deres ansvar at instruere og oplære de unge og sikre, at de kun sættes til arbejde, de må og kan udføre.

- Arbejdsgiveren skal også være opmærksom på, hvor længe de unge må arbejde, og om de unge må arbejde alene, lyder det fra tilsynschefen.

>> LÆS REGLERNE FOR UNGES ARBEJDE HER

Også fagbevægelsens Jobpatrulje er på farten hele sommeren for at tjekke, hvordan de unge bliver behandlet i deres sommerjob.

Jobpatruljen kører på 35. år, og aktivisterne regner med at besøge 11.500 arbejdspladser og snakke med 3.500 ungarbejdere, inden de stempler ud for i år.

Sidste år fandt Jobpatruljen lovovertrædelser eller uoverensstemmelser hos hele syv ud af ti af de besøgte virksomheder.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


05. jul. 2014 - 10:30   05. jul. 2014 - 10:41

Sommerjob

noc@arbejderen.dk