En ny lov, der blev vedtaget i Ukraines parlament tirsdag i sidste uge, torpederer fredsaftalen med oprørerne i den østlige del af landet.
Ukraines parlament stempler Rusland som besættelsesmagt.
Med stemmerne 280 mod 33 vedtog parlamentet Verkhovna Rada i Kijev lovforslag 1736, der opfordrer regeringen til at genvinde kontrollen med Donbass-regionen i det østlige Ukraine med alle midler.
Området rummer de russisktalende folkerepublikker Donetsk og Lugansk, der efter folkeafstemninger i 2014 erklærede sig selvstændige som reaktion på, at Kijev-parlamentet havde besluttet at droppe russisk som et af landets to officielle sprog.
>> LÆS OGSÅ: DERFOR ER DER UDBRUDT TOTALT KAOS I UKRAINE
I 2015 undertegnede parterne en våbenhvile i Hvideruslands hovedstad Minsk, men den endelige aftale med titlen Minsk 2 er ikke blevet overholdt.
Ifølge den nye lov har Rusland besat dele af Donbass-regionen, og "regeringens politik går ud på genoprettelse af Ukraines suverænitet over midlertidigt besat territorium i Oblast Donetsk og Lugansk," lyder teksten.
>> LÆS OGSÅ: Ukraine fjerner undervisning i mininoritetssprog
"Med lov 1736 bliver Minsk-aftalen undergravet", da loven stempler en af garanterne for Minsk 2-aftalen, Rusland, som en besættelsesmagt og aggressor, rapporterer den engelsksprogede russiske tv-station Russia Today.
Minsk 2-aftalen om våbenhvile i Østukraine blev indgået i Hvideruslands hovedstad Minsk mellem Ukraines præsident Petro Porosjenko og repræsentanter for Donetsk- og Luhansk-regionerne.
Garanter for aftalen var Ruslands præsident Vladimir Putin og statsledere fra Tyskland og Frankrig samt repræsentanter for OSCE.
Aftalen omfatter en våbenhvile og kræver, at alle tunge våben skulle trækkes tilbage fra kampzonen, og amnesti til alle krigsfanger.
Desuden skulle der fra våbenhvilens første dag sættes gang i en dialog om lokale valg i overensstemmelse med loven om "selvstyre i særlige områder af Donetsk og Luhansk".
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via
87278