Russiske soldater, der pralende og grinende bærer granater med kemiske våben rundt på regeringshærens lagre i den syriske by Homs.
Optrinnet kunne meget vel være rullet over alverdens tv-skærme, hvis ikke at en stædig hacker fra Tyskland havde fået adgang til det britiske forsvarsfirma Britam Defence' emailsystem og afsløret ideen om at lave fup-videoen, skriver netsiden Infowars.
Begynder vi at se en hel masse kemiske våben blive transporteret rundt eller benyttet, trækker vi en streg i sandet.
Barack Obama
En email synes at vise, at virksomheden rent faktisk har overvejet et tilbud fra Syriens ærkefjende, golfstaten Qatar.
Tilbudet gik ud på at bringe kemiske våben fra Libyen til Homs i Syrien for at kaste mistanke på Syriens præsident Bashar al-Assad og Rusland for at tumle med planer om at bruge dem. Assad anklages for at ville bruge kemiske våben mod den væbnede opposition i landet.
Vi griber ind
Netop kemiske våben er et særdeles ømtåleligt emne. Den 20. august sidste år udtalte USA's præsident Barack Obama for eksempel ifølge tv-stationen CNN:
- Begynder vi at se, at en hel masse kemiske våben bliver transporteret rundt eller benyttet, trækker vi en streg i sandet. (...) det vil ændre mit regnestykke, min ligning.
Oversat til direkte sprog betyder det militær indgriben, anfører flere iagttagere.
I et hemmeligt notat skriver USA's udenrigsministerium i januar, at det syriske militær sandsynligvis allerede har brugt kemiske våben mod sit eget folk i et dødeligt angreb i december.
Israel gik solo i sidste uge og bombede et syrisk forskningscenter nær Damaskus med anklager om forskning i kemiske våben.
I emailen dateret den 24. december sidste år skriver firmaet Britams udviklingsdirektør David Goulding til en kollega i firmaet Phillip Doughty. Kollegaen er en tidligere specialtrænet britisk soldat fra SAS-styrken.
"Vi skal levere CW til Homs, en g-shell fra Libyen af sovjetisk oprindelse, som ligner dem, Assad skulle have. De vil have os til at igangsætte vores ukrainske medarbejdere, der skal tale russisk og lave en video-optagelse".
CW er en standardforkortelse for "kemiske våben", og "g-shell" er en bombe, der består af et eksplosivt projektil fyldt med giftig gas. Britam erkender, at dets emailsystem er blevet hacket, men mener, at mailen er et falsum.
Qatar betaler
Det er hverken dokumenteret, at Britam stoppede projektet, eller at de modtog pengene fra Qatar, der i forvejen støtter væbnede oppositionsgrupper i Syrien med våben og udstyr.
Golfstaten Qatar har tætte bånd til USA og bliver beskyldt for ikke bare at støtte terrorister i Syrien, men også Irak, Libyen og Mali. Blandt andet står Qatar angiveligt bag flere falske videoer fra Libyen i 2011 til støtte for stærkt islamistiske anti-Gadaffi styrker.
Den nye emailafsløring får den kendte internationale researcher Tony Cartalucci til at advare:
- Skulle kemiske våben blive anvendt i Syrien i en tilsyneladende fælles syrisk-russisk operation, bør Britam, Storbritannien og Qatar være de første mistænkte, man kommer til at tænke på.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via
87278