14 Nov 2024  

KBH: Let skyet, 10 °C

Demonstration mod G7-topmøde

Forsvar for klimaaftale

Demonstration mod G7-topmøde

Oxfam og Greenpeace var blandt demonstranterne, da verdens syv rigeste lande holdt topmøde i weekenden i Italien.

Demonstranter var klar med ironisk gadeteater udenfor G7-mødet i Italien.
FOTO: Yara Nardi/Reuters/Scanpix
1 af 1

I weekenden mødtes G7-landene til topmøde i den italienske by Taormina. Det tiltrak demonstranter fra blandt andet nødhjælpsorganisationen Oxfam og Greenpeace.

Opgiv ikke Paris-aftalen fra 2015 om at takle den globale opvarmning.
Greenpeace

De opfordrede mødedeltagerne – der anser sig for verdens syv rigeste lande – til ikke at opgive Paris-aftalen fra 2015 om at takle den globale opvarmning, skriver det britiske dagblad Morning Star.

Men mødet blev ikke enige, og USA fastholdt sin kritik af de internationale klimaaftaler, skriver dagbladet Malta Today.

G7 blev heller ikke enige om spillereglerne for handel i verden, eller hvordan strømmen af flygtninge over Middelhavet bliver stoppet.

Til gengæld blev landene enige om at "bekæmpe terrorisme" og konkret opfordre internetudbydere og virksomheder bag de sociale medie til at "slå hårdt ned" på indhold, der "inspirerer til vold i religionens navn". Landene blev også enige om en "kollektiv indsats" for at opspore og retsforfølge udenlandske krigere, der tager til Syrien og andre konfliktzoner.

G7 består af Canada, Frankrig, Tyskland, Italien, Japan, Storbritannien og USA.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


30. maj. 2017 - 10:31   30. maj. 2017 - 11:37

G7

ah@arbejderen.dk, se@arbejderen.dk
Fakta: G7
  • G7 er en koalition af syv af verdens førende industrilande: USA, Frankrig, Tyskland, Italien, Japan, Storbritannien og Canada samt EU-kommissionen.
  • I marts 2014 blev Rusland suspenderet fra G8 på grund af indlemmelsen af Krim i Den Russiske Føderation, og sammenslutningen kaldes herefter G7.
  • Den mødes en gang årligt til topmøde for blandt andet at diskutere den globale politiske og økonomiske situation.
  • Formandskabet for samarbejdet går på skift mellem landene.
  • Det første topmøde blev holdt i 1975 i den franske by Rambouillet med seks lande: USA, Japan, Frankrig, Storbritannien, Tyskland og Italien. Canada kom med i 1976, EU-kommissionen deltog for første gang i 1977, og Rusland deltog for første gang som fuldgyldigt medlem i 1998.