Den 8. december blev Palæstina anerkendt som "ikke-deltagende observatørstat" af 122 nationer i Den Internationale Straffedomstol (ICC) i Haag.
Domstolen kan efterforske Israels krigsforbrydelser i de besatte områder.
Afgørelsen, der blev truffet i ICC's Plenum, betyder, at domstolen har accepteret Palæstinas status, og den rydder vejen for, at ICC kan efterforske Israels krigsforbrydelser i de besatte områder, rapporterer tv-stationen Al Jazeera.
Næste skridt vil være, at Palæstina søger om fuldt medlemsskab af ICC, vurderer det israelske dagblad Haaretz.
Den palæstinensiske FN-ambassadør, Riyad Mansour, er indtil videre tilfreds.
– Vor regering bevæger sig i retning mod fuld optagelse i ICC. Dette er et skridt i denne proces, og timingen vil blive besluttet af Abbas (præsident Mahmoud Abbas red.) siger FN-ambassadøren.
Den Internationale Straffedomstol kan få mandat fra FN til at undersøge krigsforbrydelser, forbrydelser mod menneskeheden og folkedrab.
Mandagens beslutning i ICC udgør en "symbolsk sejr for palæstinenserne", vurderer Al Jazeera.
– Det betyder, at Palæstina nu har nøjagtig samme status som USA og Rusland eller alle andre lande, der ikke har underskrevet i Rom-statutten, sagde James Bays, diplomatisk redaktør.
Rom-statutten er det juridiske fundament for ICC. Statutten har som mål at stille personer, der har begået alvorlige forbrydelser som folkedrab, krigsforbrydelser og forbrydelser mod menneskeheden til ansvar.
– Hvis Palæstina snart tilslutter sig Rom-statutten, vil det være meget sværere at afvise dem, hvis de klager over brud på statutten, siger James Bays.
ICC har hovedsæde Haag, Holland, og er en såkaldt uafhængig international organisation, som ikke en del af FN-systemet.
Den får sine udgifter dækket af stater, frivillige bidrag fra regeringer, internationale organisationer, enkeltpersoner og virksomheder.
FN's Generalforsamling stemte i november 2012 med overvældende stemmetal for at opgradere palæstinensernes status fra FN-observatør uden stemmeret til observatørstat.
Det gav palæstinenserne mulighed for at underskrive Rom-statutterne.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via
87278