14 May 2025  

KBH: Let skyet, 10 °C

Det er for vildt

Rystet elev-formand:

Det er for vildt

Formand for EEO er rystet over, at Pihl & Søn overlader oplæring af lærlinge til polske bygningsarbejdere.

Christian Treholt afviser ikke, at lærlinge kan få noget ud af at arbejde sammen med polakker eller andre udenlandske håndværkere. Men det er afgørende, at der også går danskere på pladsen, og at der er en dansk person, som hele tiden er tæt på de unge og tager ansvar for, at de får den uddannelse, de har krav på.
FOTO: Niels Sigaard
1 af 1

- Det har jeg ikke hørt. Det lyder vildt.

Reaktionen fra Erhversvskolernes Elev-Organisation formand, Christian Treholt, kommer lige fra leveren, da han bliver spurgt om sin holdning til, at fire struktørlærlinge skal gå sammen med et polsk sjak i det berygtede firma Budomex det næste halvandet år.

Det er Pihl & Søn, der har underskrevet uddannelsesaftalerne. Men fordi byggegiganten ikke har danske struktører ansat på det store byggeri i Københavns Nordhavn, låner Pihl lærlingene ud til underentreprenøren det polske firma Budomex.

At oplæringen lægges i hænderne på Budomex, gør blot Chritian Treholt endnu mere bekymret på lærlingenes vegne.

- Jeg håber lærlingene bliver aflønnet efter dansk overenskomst. Og så er det vigtigt, at oplæringen også handler om både at blive klædt på rent faglig og om at blive indført i den kultur, der hører til den branche, man uddanner sig indenfor. Derfor er det vigtigt at man kan snakke sammen. Så det er noget af en opgave, Pihl & Søn overlader til et polsk sjak, konstaterer EEO-formanden.

Han afviser ikke, at lærlinge kan få noget ud af at arbejde sammen med polakker eller andre udenlandske håndværkere.

- Men det er afgørende, at der også går danskere på pladsen, og at der er en dansk person, som hele tiden er tæt på de unge og tager ansvar for, at de får den uddannelse, de har krav på, mener EEO-formanden.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


13. okt. 2012 - 12:20   13. okt. 2012 - 12:30

Uddannelse

noc@arbejderen.dk