02 Feb 2025  

KBH: Let skyet, 10 °C

KAD er snart arbejderhistorie

KAD er snart arbejderhistorie

Fredag, 30. april, 2004, 00:00:00

En god kongres. Og en rigtig men svær beslutning med mange følelser, mener Yvonne Christensen, formand for KAD i Århus.

- Det var en god kongres. Gode diskussioner med plads til både tilhængere og modstandere af sammenlægningen, siger Yvonne Christensen, formand for Kvindeligt Arbejderforbund, KAD, i Århus.
Det er hendes indtryk, at der, på trods af uenigheder, var en god stemning på kongressen, hvor et stort flertal af de delegerede tilsluttede sig en sammenlægning med SiD.
- Det er den rigtige beslutning, der er taget, både for medlemmerne og for fagbevægelsen. I sidste ende er det medlemmerne, det her drejer sig om, og et nyt stort forbund vil være den bedste garanti for, at vi også i fremtiden kan sikre dem ordnede løn- og arbejdsvilkår på deres arbejdspladser. Et fælles forbund vil have den nødvendige pondus, mener formanden for 3.000 kvinder i Århus.
- Jeg må indrømme, at jeg fik lidt ondt i maven, da jeg sad hjemme i lænestolen i går aftes. Ikke fordi jeg er usikker på om det er den rigtige beslutning, vi har taget. Men mere på grund af alle de følelser, der ligger i, at det måske snart er slut med KAD efter mere end 100 år.
- Jeg er ikke nervøs for, om vi vil blive taget alvorligt i et nyt forbund. Det har kongresserne sikret er på plads. Vi har fået de ting med over i et nyt forbund, hvor vi markant har adskilt os fra SiD, lyder det overbevisende.
Yvonne Christensen nævner det sekretariat for ligestilling, der bliver oprettet og kommer til at fungere på lige fod med andre sekretariater i det nye forbund.
- På den måde sikrer vi, at fagbevægelsen stadig bliver synlig på de kvindepolitiske spørgsmål.
- Jeg vil meget nødig lyde rosenrød, men jeg har svært ved at se, hvad der kan give problemer nu. I Århus Amt er vi på plads med lokalstrukturen. Vores medlemmer fordeles ud på fem af de syv nye fælles afdelinger, der bliver. Det tror og håber jeg, at vores medlemmer vil opleve som, at vi kommer tættere på dem. I dag skal medlemmer i Odder for eksempel til Århus, hvis de ønsker personlig kontakt.
Den største bekymring, som Yvonne Christensen har haft, går på opdelingen i seks branchegrupper. Der bliver en industrigruppe, en bygge- og anlægsgruppe, en transport- og servicegruppe, en offentlig gruppe, en privat gruppe og endelig gruppen indenfor gartneri, landbrug og skovbrug.
Den bekymring er hun ovre. Hun er overbevist om, at opdelingen i brancher vil blive en fordel.
- Hver branche får flere medlemmer og dermed et større bagland, der kan sikre fagligheden, lyder argumentet.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


30. apr. 2004 - 00:00   03. sep. 2012 - 19:33

Indland