Vores medlemstal er gået mere end fem procent frem, og folk fra Venstre, SF og Junibevægelsen melder sig ind hos os, fortæller Folkebevægelsens informationschef.
EU-modstanderne er flere gange spået et sløjt valg når vi går til stemmeurnerne på søndag. Flere meningsmålinger dømmer Folkebevægelsen mod EU ude af parlamentet, mens Junibevægelsen får reduceret sine tre mandater til ét.
Men Folkebevægelsens informationschef Ib Roslund tager det helt roligt.
- De meningsmålinger tager vi i den grad med sindsro. Det er ikke første gang, Folkebevægelsen mod EU er blevet dømt til døden. Det har været billedet forud for adskillige EU-parlamentsvalg, siger han til Arbejderen.
- Vores medlemstal er gået mere end fem procent frem, og folk fra Venstre, SF og Junibevægelsen melder sig ind hos os. Så det ville det undre os, om ikke vi får et rigtigt godt valg, fortsætter han.
Ib Roslund har håndteret Folkebevægelsens pressearbejde under hele valgkampen. Det generelle billede er, at medierne har svigtet deres opgave i valgkampen, mener han.
- Jeg synes det er hyklerisk, når medierne siger, at det er for dårligt, vælgerne ikke tager EU-parlamenter mere seriøst.
Dertil kommer, at det generelt har været svært for EU-modstanderne at slå igennem. Også når det var oplagt at få udtalelser fra en modstander, gik medierne uden om Folkebevægelsens kandidater.
- Et stort landsdækkende dagblad havde en serie om, hvad diverse kandidater mente om forskellige ting, men ikke en eneste kandidat fra Folkebevægelsen. En dag handlede det om de om retslige spørgsmål, hvor det virkede totalt ulogisk, at man ikke spurgte det eneste danske medlem af det retslige udvalg i parlamentet, nemlig Ole Krarup fra Folkebevægelsen.
For at være sikret et mandat i parlamentet kræver det 4,9 procent af stemmerne. Folkebevægelsen og Junibevægelsen har indgået valgteknisk samarbejde, hvilket sikrer en maksimal udnyttelse af alle stemmer.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278