Falck Securitas får en sag på halsen, hvis de ikke erkender, at de har overtrådt reglerne om virksomhedsoverdragelse og massefyring.
Det kan være svært at begynde på arbejde igen efter endt sommerferie.
For mere end 30 alarm-vagter ved Falck Securitas er det blevet ekstra trist.
- De er blevet sagt op i takt med, at de er vendt tilbage på arbejdspladsen. Men problemet er, at alarmpatrulje-vægterne ikke er blevet tilbudt at følge med over i et nyt firma på uændrede løn- og ansættelsesvilkår, som loven om virksomhedsoverdragelse siger. Falck Securitas har heller ikke levet op til reglerne om massefyring, når det som i det her tilfælde drejer sig om mere end 30 ansatte. Så nu indleder vi en sag mod virksomheden, siger John Dybart, formand for Vagt- og Sikkerhedsfunktionærernes Landssammenslutning til Arbejderen.
Den første fyreseddel blev delt ud torsdag i sidste uge. Arbejdet med at tjekke tyverialarmer, finde fejl og i tilfælde af indbrud alarmere politiet har Falck Securitas Vagt A/S nu overdraget til en række underleverandører.
- Fyringerne er resultatet af et målrettet arbejde med at få antallet af fejlalarmer ned. Det er lykkedes, og vi har kigget på vores organisation og fundet ud af, at der var for mange ansatte, siger Niels Rasmussen, kommunikationschef ved Falck Securitas til Arbejderen.
Han kender intet til, at Vagternes Landssammenslutning vil køre sag på vegne af de fyrede.
- Det vil jeg ikke kommentere på. Det vil være som at anmelde en bog, jeg ikke har læst. Kommer der en henvendelse fra fagforeningen, så må vi kigge på den. Men tillidsfolkene i vores organisation er orienteret om ændringerne, forklarer kommunikationschefen.
John Dybart er ikke overrasket over, at netop det argument bliver trukket frem.
- Fællestillidsmændene har ikke bemyndigelse til at sætte loven ud af kraft. Så dem har ledelsen taget fusen på, mener John Dybart.
Det har ikke været muligt for Arbejderen at få fat på en tillidsmand for en eventuel kommentar.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via
87278