Der er en verden til forskel på, hvordan politikerne mener vælgerne tænker, og hvad de rent faktisk stemmer efter.
Spindoktorer, presse og folketingskandidater kan godt lægge strategien om: Danskerne stemmer ikke efter deres egne interesser og skattelettelser.
Ugebrevet Mandag Morgen har sammen med professor Jørgen Goul Andersen fra Ålborg Universitet, gennemgået en række myter om hvad der afgør danskernes kryds.
For øjeblikket kappes partierne om, hvem der kan love flest penge væk til vælgerne.
- Men det er næppe den rigtige vej at gå. Vores forskning giver ikke grund til at tro, at vælgerne kan købes i større stil. Og vælgerne reagerer meget begrænset på belønninger. Langt de fleste anlægger et helhedssyn, i stedet for at gå op i hvad der er bedst for dem selv, siger Jørgen Goul Andersen til Mandag Morgen.
Valgkampens 'amerikanske tilstande', hvor Lykketoft og Fogh mødes i en præsidentagtig valgkamp, er heller ikke noget vælgerne ønsker.
- Selvom det endnu ikke er trængt igennem i mediernes dækning af danske valgkampe, er det en realitet, at der ikke er en direkte sammenhæng mellem vælgernes sympatier for partiernes politiske ledere, og den tilslutning de pågældende politiske partier får, oplyser Jørgen Goul Andersen.
Han henviser til, at det ikke spiller afgørende ind på Socialdemokraterne, at Mogens Lykketoft scorer lavt når det gælder politikernes personlige popularitet.
Også myter som: Vælgerne ønsker skattelettelser, ligger under for PR og kampagnebudgetter, punkteres af professoren fra Ålborg Universitet.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via
![](https://arbejderen.dk/sites/default/files/mobile_pay_arb.png)
87278