12 Feb 2025  

KBH: Let skyet, 10 °C

HK´ere flygter på grund af reform

HK´ere flygter på grund af reform

Tirsdag, 01. februar, 2005, 00:00:00

Offentlig ansatte kræver en klar, uld-fri og utvetydig garanti for at de har job for eksempelt fem år efter kommunalreformen, påpeger HK formand.

Der er stor usikkerhed blandt offentligt ansatte om deres job og lønforhold, når kommuner og amter i 2007 smelter sammen i regeringens strukturreform.
Det får hver anden af de ældre HK-ansatte i amter og kommuner til at overveje at trække sig tidligere tilbage fra jobbet ved at gå på efterløn eller pension. Samtidig vil hver femte af de unge søge job uden for det offentlige.
Det viser en undersøgelse, som HK/Kommunal har gennemført blandt sine medlemmer. Undersøgelsen viser også, at medlemmerne i høj grad har behov for en job- og tryghedsgaranti, påpeger fagforeningens formand Kim Simonsen.
Han ser en jobgaranti til de ansatte som det centrale. Derefter kommer garantien for, at de offentligt ansatte kan bevare deres løn, pension og øvrige ansættelsesvilkår, når de skifter job fra for eksempel kommunen til staten.
- Det er ikke garanti nok for os, at statsministeren stikker os en forblommet vending om, at medarbejderne følger opgaven over i den nye struktur, når vi samtidig i finansloven kan læse, at regeringen opererer med store besparelser på den offentlige administration, siger Kim Simonsen.
HK formanden vil have en kontrakt med Anders Fogh Rasmussen inden valget den 8. februar. Får han ikke det, truer han med, at de 650.000 offentligt ansatte kan stemme på andre. Han henviser til, at Mogens Lykketoft har lovet både job- og løngaranti til samtlige offentlige ansatte, hvis Socialdemokratiet vinder valget.
Også FTF forsøger i et åbent brev at råbe både Anders Fogh Rasmussen og Mogens Lykketoft op for at få strukturreformen ind i valgkampen.
- Det er håbløst så fraværende diskussionen om omkostningerne til en kommunalreform er i valgkampen, siger FTF-formand Bente Sorgenfrey til Politiken.
Omkring 260.000 i staten, amterne eller kommunerne skal have ny arbejdsgiver når reformen træder i kraft i 2007. Tusindvis af dem har en usikker fremtid hvad angår løn og job.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


01. feb. 2005 - 00:00   03. sep. 2012 - 19:21

Indland