Den pædagogiske branche har indgået aftale om ny lønmodel. Den betyder, at en større del af ledernes og en mindre del af pædagogernes løn forhandles lokalt.
Forbundet for pædagoger og klubfolk og de øvrige organisationer i den pædagogiske branche har fået det første delforlig i hus i overenskomstforhandlingerne.
Forliget fastlægger rammerne for lokal løndannelse. Der afsættes 2,5 procent til ledernes lokal løn og 1,25 procent til de øvrige grupper.
BUPL lægger meget vægt på, at forliget giver en garanti for, at pengene kommer til udbetaling. Samtidig skal en 'gennemsnitsløngaranti' forhindre, at ingen sejles agterud lønmæssigt. Og endelig indeholder forliget en aftale, der forbedrer proceduren for lokale forhandlinger.
- Vi får nogle vigtige ændringer. Med delforliget bliver der klarere og bedre muligheder for at navigere lokalt, og det betyder, at de lokale forhandlere i højere grad kan målrette deres indsats, siger Birgit Elgaard, formand for BUPL.
Procentsatsen på de 1,25 for de øvrige grupper betyder, at en betydelig mindre del af medlemmernes løn forhandles lokalt end hidtil. Det er i overensstemmelse med BUPL's krav om, at en større del af ledernes og en mindre del af de øvrige pædagogers løn forhandles lokalt. Med delforliget er dette ønske indfriet, udtaler Birgit Elgaard i en pressemeddelelse.
BUPL's hovedbestyrelse var søndag den 6. februar samlet for at tage stilling til delforliget, og det resulterede i grønt lys til forbundets forhandlere til at gå videre.
Den pædagogiske branche tegnes af medlemmerne af den pædagogiske sektor i Fag og Arbejde, BUPL, Socialpædagogernes Landsforbund, 3F og værkstedsgruppen i Dansk Metal.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via
![](https://arbejderen.dk/sites/default/files/mobile_pay_arb.png)
87278