NNF ser frem til en overenskomst med det Hollandske Meat Business Europe selv om direktøren er berygtet for brug af kolonnearbejdskraft.
Nærings- og Nydelsesmiddelarbejder Forbundet, NNF, er glad for, at der nu er sket en afklaring om Struer-slagteriets fremtid. Meat Business Europe købte slagteriet tidligere på måneden.
Forbundet har lige sendt et brev til den nye ejer med opfordring til at indgå overenskomst med fagforeningen. Samtidig har NNF opfordret Dansk Industri til at tage kontakt til den udenlandske købervirksomhed med henblik på medlemskab.
- Jeg forventer, at vi får en overenskomst med Meat Business Europe. Men det hele vil blive meget nemmere, hvis det hollandske selskab bliver medlem af Dansk Industri, siger faglig næstformand for NNF, Jens Peter Bostrup, til Arbejderen.
Det tog Danish Crown tre år at sælge slagteriet i Struer. Konkurrencestyrelsen pålagde i 2002 koncernen at sælge slagteriet. Det var et krav for at godkende en fusion i 2001 mellem Danish Crown og Steff-Houlberg.
Køberen er en nyetableret hollandsk virksomhed, Meat Business Europa, hvis eneste aktivitet tilsyneladende er slagteriet i Struer. Virksomheden er etableret af Frans Stortelder, der tidligere var direktør i de hollandske slagteriselskaber Dumeco og Sturkomeat, som indgår i det hollandsk-tyske slagteriselskab Vion.
Netop Dumeco har været eksperter i at bruge de såkaldte kolonnearbejdere. Koncernen flyttede kolonnearbejdere på tværs af Europa ved at have en god infrastruktur internt i selskabet.
- Jeg går ud fra, at de ikke vil benytte sig af det i Danmark. Det vil vi sætte en stopper for omgående. Vi har forberedt os ved at snakke med Dansk Industri og Danish Crown og forklaret dem, hvilke konsekvenser det vil føre med sig, hvis vi skal kæmpe for at få en overenskomst på slagteriet, siger Jens Peter Bostrup. Han ser det ikke som et problem at få en overenskomst. Det er udelukkende et spørgsmål om tid og hvor meget der skal kæmpes.
Den lokale afdeling af NNF i Holstebro forventer at få et sted mellem 100 og 120 nye arbejdspladser på slagteriet.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278