Beskæftigelsesministerens handlingsplan for flere private aktører i job-formidlingen er ideologisk bestemt og skaffer ikke flere i job, mener a-kasseleder Søren Becher
Fremover skal det statslige AF tage sig af 'minimumskontakten' med de arbejdsløse, og private aktører skal bruges, når der er brug for en særlig indsats.
Det fremgår af en ny handlingsplan fra beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen. Handlingsplanen lægger op til en række forenklinger, men også udvidelser, i brugen af andre aktører end AF, når det gælder jobformidling.
Ifølge beskæftigelsesministeren er private aktører bedre end AF-systemet til at skaffe folk i arbejde. Han henviser til en ny opgørelse, som viser at arbejdsløse i kontaktforløb hos private aktører opnår en større grad af selvforsørgelse.
Men den undersøgelse kan ikke bruges til noget, mener Søren Becher, kontorbestyrer for Lager- , Post & Servicearbejdernes A-kasse.
Regeringen har gennem længere tid udsultet AF-systemet til fordel for de private aktører, og arbejdsformidlingerne er samtidig blevet pålagt en lang række opgaver som egentlig ikke har noget med regulær jobformidling aft gøre. Det, der er brug for, er en undersøgelse af hvad de mange penge, regeringen poster i andre aktører, egentlig bliver brug til. Hvad vi får for pengene, siger Søren Becher til Arbejderen.
Han mener, at brugen af private aktører i arbejdsformidlingen mere er ideologisk end praktisk bestemt.
-Regeringen fører en arbejdsmarkedspolitik, der sætter ideologien over skabelsen af arbejdspladser. Jeg kan ikke se et eneste bevis for, at privat arbejdsformidlingen skulle skaffe flere job - hvad der jo er nødvendigt for at skaffe flere i job, siger Søren Becher.
Han finder enkelte gode takter i den nye handlingsplan, for eksempel at det er AF der kommer til at stå for alle grundlæggende kontaktforløb, at den arbejdsløse ikke kan tvinges til at deltage i aktiviteter de finder krænkende, og at dem i private kontaktforløb kan klage til AF over forholdene.
- Men det er mere glasur end indhold. Vi skal ikke glemme, at der til stadighed bliver skåret i midlerne til arbejdsformidlingen. Og jeg frygter, at det 'serviceeftersyn' af jobreformen, der er lagt op til i efteråret, igen vil indskrænke de arbejdsløses rettigheder. Især for dem over 50 år, advarer Søren Becher.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278