Ledelsen i NNF ser gerne, at medlemmerne sætter kravet om uddannelse øverst på listen over OK-krav. 400 tillidsfolk på stormøde pegede i stedet på løn som det vigtigste
Hvilke krav skal Nærings- og Nydelsesmiddelarbejder Forbundet (NNF) vægte til overenskomstforhandlingerne 2007? spørger forbundets ledelse medlemmer og tillidsfolk.
Spørgsmålet rejses i en netop udsendt overenskomstavis fra forbundet og blev også sat til debat på et stormøde med 394 tillidsrepræsentanter for godt 14 dage siden i Odense.
- Det er et nyt tiltag, at medlemmerne inddrages så tidligt i forberedelserne. Medlemmernes mening er afgørende, forklarer forbundsledelsen, der har sat to millioner kroner af til medlemsinformation og møder.
Nogle af pengene blev fyret af i Odense, hvor Ivan Pedersen, tillidsmand på Toms fabrikker var blandt de deltagende.
- Det er helt tydeligt, at forbundsledelsen er nervøse for at havne i samme situation som ved de sidste overenskomster, hvor den blev stemt ned af medlemmerne, siger han til Arbejderen.
Ivan Pedersen betegner stormødet som både veltilrettelagt og 'meget topstyret'.
- Det var tydeligt i både oplæg og spørgsmålene til gruppearbejdet, at forbundsledelsen gerne ser spørgsmålet om uddannelse øverst på medlemmernes liste over krav til overenskomsterne. Derfor tror jeg også, at tilbagemeldingerne fra grupperne kom bag på dem, mener tillidsmanden.
I grupperne blev der spillet med NNF-kroner, om hvilke af kravene kompetence, tid, løn eller andre krav, der skulle prioriteres højest, når forbundet skal i gang med at forny stort set alle industri- og butiksoverenskomster. 38 procent af kronerne blev placeret på kravet om løn, 24 procent på kompetence, 20 procent på øvrige forhold og endelig 18 procent på tid.
- Forbundsledelsen siger, den ønsker debat. Tiden må vise, om medlemmernes ønsker bliver taget alvorligt, såfremt de ikke er i overensstemmelse med forbundstoppens, siger Ivan Pedersen.
Han lagde mærke til, at de virksomhedsledere, der også deltog på stormødet i Odense, støttede uddannelse. Samtidig er han dog overbevist om, at de alene tænker på firma-relateret uddannelse.
- Og kan det så oven i købet komme ind i overenskomsterne, og lønmodtagerne selv skal være med til at betale, så vil firmaejerne sikkert gnide sig i hænderne, mener den københavnske tillidsmand.
NNF har udgivet en overenskomstavis, der lægger op til medlemsdebat. På baggrund af den, formulerer forbundet de endelige krav til efteråret.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278