29 May 2025  

KBH: Let skyet, 10 °C

183 lærere spares væk

183 lærere spares væk

Tirsdag, 30. januar, 2007, 00:00:00

De københavnske folkeskoler står for skud efter, at børne og ungdomsudvalget i København, onsdag vedtog voldsomme nedskæringer

Lejrskolen sløjfes, energibesparende projekter aflyses og børn i Børnehavneklassen må nøjes med en lærer. I alt 183 lærerstillinger spares væk.
Det er en del af den lange række af besparelser, Københavns Børne og Ungdomsudvalg har vedtaget på deres seneste møde.
Københavns Lærerforening kalder nedskæringerne for intet mindre end en katastrofe, og har indkaldt til tillidsmandsmøde i dag.
- Det er et skridt tilbage og skolerne vil blive dårligere af disse nedskæringer - det kan man ikke se bort fra. Det er noget møg og rammer rigtig hårdt, siger formand for Københavns Lærerforening, Jan Trojaborg, til Arbejderen.
Københavns Lærerforening vil på et tillidsmandsmøde i dag diskutere den alvorlige situation. På mødet vil Lærerforeningen fremlægge en aktivitetsplan for de kommende ni dage, som skal presse politikerne til at tage besparelserne af bordet. Foreningen ser gerne, at også forældrebestyrelserne og elevrådene på skolerne forsøger at påvirke politikerne.
- Alle skal igang og vi skal fortælle politikerne, at det er en ommer, siger Jan Trojaborg.
Kommunenes massive besparelser rammer ikke kun skolerne, men også fritidshjem og klubber mærker sparekniven.
'De varige besparelser på fritidshjems- og klubområdet fremstår som et alvorligt skridt i den forkerte retning,' lyder det i en pressemeddelelse fra de pædagogiske organisationer, LFS og BUPL.
Nedskæringerne blev besluttet af et flertal i Børne og Ungdomsudvalget bestående af Socialdemokraterne, SF og De radikale.
Konservative, Dansk Folkeparti og Venstre stemte imod forslaget, da de ifølge eget udsagn, ikke ønsker at bruge grøntshøstermetode.
Enhedslistens medlem af Børne og Ungdomsudvalget, Morten Kabell, kalder de borgeliges beslutning om at stemme imod nedskæringerne for hykleri.
- De forgøjler, at de ikke vil skære ned, men de er ellers ikke bange for nedskæringer, siger Morten Kabell til Arbejderen.
Han understreger også, at den store synder er regeringen serviceloft, som gør at kommunen ikke må tage af det overskud der rent faktisk er. Enhedslisten havde meldt afbud til mødet og deltog derfor ikke i afstemningen.
I alt har udvalget besluttet nedskæringer for 108,7 millioner kr. Dertil kommer omkring 30 millioner, som skal findes i andre forvaltninger i København.
Nedskæringerne kommer efter lang tids rod i forvaltningens økonomi, mens Enhedslistens Per Bregengaard var borgmester for området. Morten Kabell, sekretær for Enhedslistens københavnerbestyrelse og suppleant i borgerrepræsentationen, siger til Politiken søndag, at det er 'uacceptabelt'. For at undgå gentagelser er Enhedslisten gået igang med at udarbejde en intern uddannelse, som skal ruste politikerne bedre.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


30. jan. 2007 - 00:00   03. sep. 2012 - 18:50

Indland