Mere end 20 industri-arbejdspladser har været med til at sætte fokus på skiftehold. De har opfordret forhandlerne i CO-industri til at stå fast på kravene
I dag danner Industriens Hus på Rådhuspladsen i København rammen om det møde ved overenskomstforhandlingerne, der imødeses med størst spænding.
Dansk Industri og CO-industri samler sine forhandlingsudvalg og gør et 'seriøst forsøg' på at nå frem til en konkret aftale for 240.000 lønmodtagere på landets industriarbejdspladser.
Siden forhandlingerne startede 5. januar har fire udvalg arbejdet med nogle af hovedtemaerne: Uddannelse, arbejdstid, regler for tillidsfolk og de såkaldte bløde pakker, der blandt andet handler om sygeløn og barselsløn.
Mere end 20 industriarbejdspladser har gjort deres til, at der har været ekstra fokus på temaet arbejdstid. De har deltaget i en stafet, hvor de på skift opfordrer forhandlerne i CO-industri til at stå fast på kravene om forbedringer for ansatte på skiftehold.
En af deltagerne i stafetten er Carlsberg i Valby. Her bliver der holdt et vågent øje med, hvad der sker ved forhandlingerne.
- Nu bliver det ikke os, der står på stolene denne gang, fordi vi er i den specielle situation, at fabrikken lukker næste år. Alligevel ligger det folk meget på sinde, at der kommer nogle væsentlige forbedringer for skifteholdsarbejdere i form af højere tillæg, nedsat ugentlig arbejdstid eller længere ferie, siger Torben Olsen, tillidsmand for knap 200 3F`ere, til Arbejderen.
Det er ikke undgået bryggeriarbejdernes opmærksomhed, at NNF har lavet en aftale om en uddannelsesfond, der kun kan bruges af medlemmer af forbundet.
- Aftalen har sat gang i diskussionerne. Vi synes, det er helt på sin plads, at der stilles krav om at bidrage til fællesskabet, hvis man vil have del i goderne. Det er på tide, at der bliver dæmmet op for det nasseri, mener Torben Olsen.
Også John Rasmussen har det helt fint med, at der nu er sat gang i debatten om, hvilke goder det skal være muligt for gratister at få del i. Han er formand for Metalklub 7 på Gumlink a/s og Fertin Pharma a/s Vejle og er spændt på, hvad forhandlinger fører med sig.
- Foruden forbedringer for skifteholdsarbejdere, skal der denne gang være plads til at lavtlønsgrupper kan få et tiltrængt løft. Jeg tænker på kassedamer og ansatte i rengøringsbranchen, siger John Rasmussen til Arbejderen.
Han lægger ikke skjul på, at der er store forventninger til resultatet af forhandlingerne denne gang. Bliver forventningerne ikke indfriet lyder det fra både Sjællnd og Jylland:
- Så er vi klar.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278