En netop hjemvendt oberstløjtnant har en ¤¤klar fornemmelse¤¤ af, at de underbetalte asiatiske arbejdere ikke har følt sig dårlig behandlet
Supremes medarbejdere var respekterede, og de gjorde et rigtig godt stykke arbejde. Sådan lyder meldingen på Forsvarets Materieltjenestes hjemmeside, fra oberstløjtnant Peer Sander Rouff der netop er vendt tilbage fra Irak.
Han arbejdede som stabschef i den nu nedlagte Camp Danevang og havde regelmæssig kontakt til både ansatte og ledelsen af Supreme Global Service Solutions -et multinationalt firma, der har specialiseret sig i at skaffe billig arbejdskraft til de udenlandske tropper i Afghanistan og Irak.
De konkrete afsløringer af lange arbejdstider, lange udstationeringsperioder og sultelønninger, har oberstløjtnanten ingen kommentarer til - det hørte under Supremes danske ledelse i lejren, understreger han. Arbejderen kunne i går berette om arbejdere, som knoklede i den danske Camp Danevang lejr for mellem 300 og 400 dollar om måneden. Det svarer til en timeløn på fem kroner.
- Jeg har en klar fornemmelse af, at de ikke har følt sig dårligt behandlet fra den danske bataljons side, siger Peer Sander Rouff uden nærmere uddybning.
I dag har hæren ikke længere kontrakter med Supreme i Camp Danevang. Lejren eksisterer nemlig ikke længere: I midten af januar blev de danske styrker flyttet til den britiske lejr Einherjer.
Men hæren har indgået en ny kontrakt med Supreme. Denne gang skal det private firma stille billige mekanikere til rådighed for de danske styrker i både Irak og Afghanistan. Oberstløjtnanten mener, at det eneste rigtige er fortsat at udlicitere opgaver til private firmaer.
- Hvis forsvaret skulle løse alle opgaverne i lejren, så ville det kræve, at vi sender endnu flere soldater ud. De danske soldater arbejder nemlig allerede langt ud over tolv timer om dagen, og skulle de også gøre rent og lave mad, så ville det kræve endnu flere folk i missionsområderne, mener Peer Sander Rouff.
Arbejderen prøvede igen i går at få en udtalelse fra Supreme. Det afviser firmaet.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278