Mens unge og forældre på Nørrebro fylder gaden med gøgl og gratis folkekøkken, ruster politiet bydelen til kamp
En gruppe bekymrede forældre har indledt en fredsvagt foran det rydningstruede Ungdomshus på Jagtvej 69. De vil gerne samle bydelen foran huset til folkekøkken, musik og gøgl hver aften og holder selv skansen natten og morgenen igennem.
- Vi håber, at politikerne og politiet vil tænke sig om en ekstra gang og tage imod de unges tilbud om en fredelig løsning, når vi forklarer dem, at det er børn, der sidder inde i huset, siger Anne Eltard fra forældregruppen til Arbejderen.
Samtidig opruster politiet bydelen til kamp. På syv tusind uddelte løbesedler advares Nørrebros forretninger, hjem og institutioner mod konsekvenserne af at deltage i de ventede kampe. Kilder oplyser desuden til Arbejderen, at Blegdamsvejens Fængsel er ved at gøre plads til et stort antal varetægtsfængslede.
Alle 7.-10. klasser på indre og ydre Nørrebro har fået besøg af betjente, som har forklaret om demokratiets spilleregler, oplyser leder af politiets kriminalpræventive afdeling Lars Nikolai Jensen til Arbejderen.
- Vi opfordrer de unge til helst at holde sig væk, fordi det kan få helt uoverskuelige konsekvenser at blande sig. Hvis vi lukker gaden af og rykker frem for at rydde den, kan de risikere at få med stavene, få tåregas eller skulle vente længe i håndjern, siger han.
Politiet er blevet forbavset over at møde en del unge, som ikke har forståelse for de mest elementære demokratiske spilleregler, fortæller Lars Nikolai Jensen.
- Det er en udemokratisk fremgangsmåde, at man ikke anerkender ejendomsretten i det her land, mener han.
De unge opfordrer støtter til at finde på gøgl og happenings andre steder i byen, den dag rydningen sker. De håber det vil aflede politiets opmærksomhed fra Jagtvejen.
I går blev der gjort et formentlig sidste forsøg på at finde en politisk løsning på problemet, da overborgmester Ritt Bjerregård imødekom de unges ønske om et møde. De unge er gået med til at flytte deres aktiviteter, hvis kommunen kan tilbyde et nyt hus, som højest koster en krone. Mødet var endnu ikke slut ved Arbejderens deadline.
- Vi mener ikke, at retten til et ungdomshus skal reduceres til et spørgsmål om købekraft, siger Anja fra Ungdomshuset til Arbejderen.
Folkekøkken og musik hver dag klokken 18 frem til rydningen. Demonstration på Blågårds Plads klokken 17 første gang efter rydningen. Møde om aftenen dagen efter i Folkets Park på Nørrebro.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278