24 May 2025  

KBH: Let skyet, 10 °C

Amnesty klager til ministeren

Amnesty klager til ministeren

Lørdag, 10. marts, 2007, 00:00:00

Klager fra forældre og pårørende over politi og anklagemyndighed hober sig op hos Amnesty International. I går sendte Amnesty et brev til justitsministeren

Bekymrede forældre der ikke kan få lov til at aflevere breve, mad, tøj og andre fornødenheder til deres varetægtsfængslede børn! Anholdte der nægtes toiletbesøg og må tisse i cellen! Retsmøder uden mulighed for at forsvare sig og fremlægge dokumentation! Ransagning hos lovlig ungdomsorganisation!
Mails og opringninger fra bekymrede forældre, pårørende og øjenvidner hober sig op hos Amnesty International.
- Vi har fået så mange henvendelser fra pårørende og andre borgere, at vi mener der er behov for en hurtig og grundig afklaring af om politi og anklagemyndighed har overholdt alle de retsgarantier, som vi har vedtaget herhjemme. Derfor opfordrer vi nu justitsministeren til at tage et kritisk blik på politiets indsats, siger Amnestys presseansvarlige, Ole Hoff-Lund til Arbejderen.
I går afleverede Amnesty et tre sider langt brev til justitsministeren med otte konkrete anklagepunkter samt en opfordring til at sætte ekstra ressourcer af til det kommende retsopgør og til at undersøge om internationale menneskeretlige regler har været overholdt i forløbet siden rydningen af Ungdomshuset.
- Politiindsatsen er den største i Danmark nogensinde. Det ville klæde justitsministeren, hvis hun stillede ekstra ressourcer af til en effektiv behandling af de klagesager, som med sikkerhed vil komme. Når der kan indsættes ekstra ressourcer på politiindsatsen i forbindelse med rydningen, må det også være muligt at sikre de nødvendige ressourcer til at behandle de efterfølgende klager, opfordrer Ole Hoff-Lund.
I sit brev til justitsministeren stiller Amnesty International spørgsmåltegn ved, om flere internationale konventioner er blevet brudt:
Det drejer sig blandt andet om den Europæiske Menneskerettighedskonventions artikel 5 c om varetægtsfængsling, som forbyder vilkårlige fængslinger og slår fast, at varetægtsfængsling er noget man griber til, når alle andre foranstaltninger er udtømt.
Og om FN`s Børnekonvention som forbyder, at mindreårige fængsles sammen med voksne. Alligevel er der beretninger om børn, der har været fængslet i op til 48 timer i samme celle som en voksen.
Også politiets ransagning af Rød Ungdom - uden dommerkendelse, og uden at politiet før eller efterfølgende fortalte Rød Ungdom om ransagningen - vækker vrede hos Amnesty, der opfordrer justitsministeren til at undersøge om ransagningen var uberettiget/ulovlig: Selvom politiet har haft travl må det '!aldrig blive en undskyldning for ikke at håndhæve de retssikkerhedsgarantier, som følger af internationale og nationale retsregler'.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


10. mar. 2007 - 00:00   03. sep. 2012 - 18:50

Indland