Især de ældre rammes hårdt af DONG`s forsøg på at kradse flere penge i kassen fra de københavnske elforbrugere
Energigiganten DONG fejrer at man har overtaget Københavns Energi. Det sker ved at hæve den årlige abonnementspris for de private husstande i København fra 150 til 810 kroner.
Prisstigningen rammer de cirka 165.000 husstande, der dækkes af Københavns Energi. Heraf er cirka 45.000 pensionister.
Især de ældre bliver hårdt ramt af den voldsomme stigning, advarer Ældre Sagen. De seneste dage er Ældre Sagens medlemsrådgivning blevet kimet ned af desperate ældre.
- Der bor mange pensionister i København. Mange af dem har kun deres folkepension at leve af. Derfor er deres økonomi ikke så robust. Det kan de især mærke, når de pludselig får en stor ekstraregning som denne. Det er noget, der belaster den daglige økonomi meget, fastslår Vibeke Andersen, afdelingschef i Ældre Sagen.
- De pensionister, der har ringet til os er meget bekymrede og har svært ved at forstå, hvorfor der pludselig skal betales ekstra for elektriciteten. Det er svært at finde plads til den stigning i en stram økonomi. En folkepension er en lille indtægt. Derfor kan en ekstraudgift på 700 kroner godt mærkes. Herinde på Ældre Sagen undrer vi os også. Det er meget svært at forstå at den udvikling i abonnementsprisen skulle være nødvendig, siger hun til Arbejderen.
Pensionister har typisk et lille elforbrug. Derfor rammes de ekstra hårdt, fordi netop abonnementet udgør en stor del af elregningen.
Hos DONG har man ingen logisk forklaring på stigningen.
- DONG er en forretning som skal have de penge vi har krav på. Det har vi en pligt overfor vores ejere. Vi går ikke ind og vurderer om 'det er synd for den og den kunde, så de må hellere slippe for at betale', siger Lars Lorensen, direktør for Netselskabet DONG til Arbejderen.
- Københavns Energi (der tidligere stod for det københavnske elnet, red.) opkrævede en meget lille abonnementspris. Vi har ikke fået flere udgifter. Men vi har en gæld at betale. Kunderne skal selvfølgelig også betale deres gæld til os, fastslår direktøren.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278